20 jaar supermarkt Dirk Wennemars

OLDLEUSEN – Op maandag 20 februari is het precies twintig jaar geleden dat Dirk Wennemars de deuren van zijn supermarkt opende in het voormalige kleuterschoolgebouw.

Dat jubileum wordt vanaf donderdag 16 februari gevierd met Drie Dolle Dagen vol acties, kortingen en prijsvragen. een Rad van Fortuin.

In 1989 startte Dirk Wennemars in Balkbrug een speciaalzaak in boerenzuivel en reformartikelen. Toen twee jaar later de familie Mansier bekend maakte de supermarkt in Oudleusen te sluiten, besloot Dirk het stokje over te nemen en zijn eigenwinkel in Oudleusen te starten.
Als locatie werd het voormalige kleuterschoolgebouw gevonden,waar op dat moment de ‘Werkplaats’ van de stichting Philadelphia gevestigd was. In overleg met de gemeente, die een supermarkt als ’elementaire basisvoorziening’ bestempelde, kon Wennemars het pand kopen, uitbreiden en voorzien van een parkeerplaats. Op 20 februari 1992 was het dan zover: Vers Super Dirk Wennemars opende de deuren. Het assortiment bestond uit boerenzuivel van eigen zuivelboerderij, reformartikelen, vers gebrande noten, ovenvers brood van bakkerij Nanning, groente en fruiten alle gangbare kruideniersartikelen.

 Schaatsvlag

Wat wel heel uniek is: Wanneer de schaatsvlag bij Dirk in top zit, is de ijsbaan open. Geweldig en voor iedereen duidelijk.

Ramkraak.
Onlangs werd hij getroffen door een ramkraak, De krakers dachten dat daar geld te halen viel. Dat kan niet eens, want Dirk geeft zulke scherpe prijzen, dat daar gewoon niet te halen is. Maar dat wisten zij natuurlijk niet. Zie hier over nog een klein stukje verhaal van Linda van Assen van 21 nov. jl.:Vannacht heeft er tussen 03.00u en 03.30u een snelkraak plaatsgevonden bij de plaatselijke supermarkt, Dirk Wennemars, te Oudleusen. De verdachten vonden echter geen kans om iets buit te maken, na een aantal keer hard met hun Station Wagon achteruit tegen de pui van de winkel te hebben gereden, was een flink aantal buurtbewoners al wakker geschrokken. Maar ze zijn al lang van de schrik bekomen en nu wordt het tijd om feest te vieren.

Natuurlijk zijn er veel meer voorvallen en leuke verhalen te vertellen, maar dit laten we even over aan H.G. een getogen Oldleusenaar.

Dalfsennet wenst Dirk het allerbeste toe en gefeliciteerd namens alle kijkers van  deze site. Met dank aan onze tipgever: Arnold Scherpenkate en de Vechtanjer.

Artikel delen: