Ruime aandacht voor ‘Ster van Zwolle’ bij RTV Oost

Zaterdag 25 februari gaat het Nederlandse wielerseizoen traditioneel van start met de ‘Ster van Zwolle’. De wielertoer, met start en finish in de provinciehoofdstad, wordt dit jaar voor de 52e keer georganiseerd. Elk jaar komen ze door Dafsen. Radio en TV Oost doen uitgebreid verslag. Tussen 12.00 en 17.00 uur zijn bij Radio Oost live bijdragen te horen over het verloop van de wedstrijd.

 

Het radioverslag wordt verzorgd door oud-wielrenner Hennie Kuiper en verslaggever Paul Schabbink. TV Oost Sport besteedt zondag 26 februari om 21.10, 22.10 en 23.10 uur aandacht aan de Ster van Zwolle.

De Ster van Zwolle heeft dit jaar een recordaantal deelnemers. Verdeeld over vijfentwintig ploegen gaan er maar liefst tweehonderd renners van start in de Nederlandse openingsklassieker. Naast de sterkste continentale teams uit Nederland rijden er vier teams uit Duitsland, twee ploegen uit het Verenigd Koninkrijk, een Deense ploeg, een Belgische formatie en een gecombineerde Belgisch-Algerijnse ploeg. Ook de regionale ploegen van De Hanzerenners en De IJsselstreek zijn present bij de Ster van Zwolle. De start is om 12.00 uur op het Grote Kerkplein in Zwolle. Na 170 kilometer wordt de finish iets na 16.00 uur verwacht op de Ceintuurbaan, ter hoogte van het stadion van FC Zwolle.

De Ster van Zwolle: zaterdag 25 februari van 12.00 tot 17.00 uur live bij Radio Oost en zondag 26 februari vanaf 21.10 uur elk uur bij TV Oost Sport.

Hier de route

Artikel delen: