Kaiser Chiefs op de Zwarte Cross!

Trending topic op Twitter en roodgloeiende telefoons die wij met ovenhandschoenen moesten oppakken! Van de Volkskrant tot De Gelderlander tot 3voor12 tot Radio 538 tot Het Parool tot Albert Verlinde (jaja). Allemaal wilden ze iets van Tante Rikie weten! Die zat alleen net in de beautysalon om zich een chocolade/zilveruitjes-packing aan te meten. Wat een hectiek! Wat een dag!  Voor iedereen die onder een steen heeft gelegen: Kaiser Chiefs komen naar de Zwarte Cross! En dat is nog niet alles: The Answer en Gerda Havertong komen ook! En dat is ook niet alles: We hebben nog veel meer supertoffe namen!
Kaiser Chiefs headliner zaterdag! 

De Engelse band Kaiser Chiefs zal zaterdag optreden op het Hoofdpodium. De vijf Engelse rockers hebben al op de grootste internationale podia gestaan en hebben meer platinaplaten aan de muur dan Keith Richard aan peuken in de asbak heeft liggen! Wie kent de volgende nummers nou niet: “I Predict a Riot”, “Oh My God”, “Ruby”, en “Everyday I Love You Less and Less”. Een headliner om trots op te zijn dus! De Ierse hardrockers van The Answer tourden op eigen kracht al de wereld rond en deden dit later ook nog een keer met AC/DC. Angus en companen durven wij niet tegen te spreken, dus als zij het goed vinden hoeven wij niet meer na te denken. Boeken die handel !

Neerlands beste band, met oer-zwarte crosser Bennie Jolink, mag natuurlijk ook dit jaar niet ontbreken. We hebben het hier over: Boh Foi Toch. Geintje: Normaal natuurlijk! North Mississippi Allstars (de blues/roots band van Black Crowes gitarist Luther Dickinson), de Nijmeegs/Achterhoekse garagerockband Automatic Sam en één van de meest oorspronkelijke vertolkers van de deltablues, Boo Boo Davis uit de Verenigde Staten, zullen ook afreizen naar Lichtenvoorde.
Dikkie Dik in het Achterhoeks
Als Bennie Jolink de oer-zwarte cross is, dan is Gerda Havertong onze oermoeder! Ze gaat in de Theaterweide in het Achterhoeks een verhaal van Dikkie Dik voorlezen. De Sesamstraatknuffeltante is geen onbekende van ons, want drie jaar geleden won ze al de Gouden Helm en gaf ze zichzelf de geuzennaam “de Zwartste Crosser Ooit”. We love Gerda! Andere nieuwe theaternamen zijn: dansvoorstelling met motoren van De Movers,
midwinterhoornblazers spelen Achterhoeks zomerrepertoire, textielwerkplaats “het Mobiele Naaiatelier” en Afro-robics (ochtendgymnastiek op Afrikaanse muziek).
Reeds bekendgemaakte bandnamen
Within Temptation, DeWolff, Asteroids Galaxy Tour (DEN), Di-rect, Textures, The Deaf, Frei.Wild (DUI), Ben Prestage (VS), Kreator (DUI), Beth Hart (VS), Chef’Special, Fiddler’s Green (DUI), Ill Nino (VS), Backcorner Boogie Band, en The Swinging Mood Orchestra. Zeer binnenkort volgen meer binnen- en buitenlandse namen!
Kijk op www.zwartecross.nl voor meer informatie over het muziek- en theaterprogramma!
 

Artikel delen: