USV komt toch nog langzij bij SDOL

LUTTENBERG – Dat veelvuldig balbezit geen garantie is voor de volle winst ontdekte USV maar weer eens op bezoek bij SDOL. Met de uiteindelijke 2-2 verliet USV zelfs nog het meest content het nieuwe kunstgras op De Achterberg.

Vanaf de aftrap zocht USV de aanval, maar al in de derde minuut werd balverlies afgestraft. De snelle Jelle Hemmink werd gelanceerd en de rechterspits gaf iedereen het nakijken. Doelman Damian Scholten was kansloos op de schuiver in de lange hoek (1-0). Dat was koren op de molen van de thuisclub. SDOL zakte direct ver naar achtereren en liet USV het spel maken.

Op de counter was SDOL steeds dreigend. Doelman Scholten voorkwam met een prima redding een grotere achterstand, maar was na half uur toch kansloos op een inzet van Niels Kolkman (2-0). Met Steven Massier voor Mathijs van Faassen werd USV pas vlak voor rust een paar keer gevaarlijk. Rick Timmmerman draaide goed weg maar zijn inzet werd gestopt door keeper Mark Kogelman.
Na rust hetzelfde patroon. De aanvallende aspiraties van SDOL werden steeds schaarser, maar ook nu kon USV nauwelijks een gaatje vinden in de opgetrokken muur. Een kwartier voor tijd kwam dan toch de meer dan verdiende ommekeer. Ross van Overbeek zette goed door over links. Zijn voorzet bereikte Stefan Buitenhuis die vanaf een meter of twintig scoorde met een zwiepend schot. Precies het zetje dat USV nodig had. Kevin Mosterd had de gelijkmaker op zijn schoen, maar mikte te hoog. Direct daarna werd het alsnog 2-2. USV kreeg een vrije trap op de rand van de zestien. Het schot van Stefan Buitenhuis raakte de muur waardoor Kogelman op het verkeerde been stond. Na afloop waren er in beide kampen dubbele gevoelens. SDOL trainer Mario Koerkamp baalde dat zijn ploeg de winst niet over de streep wist te trekken, maar zag ook wel dat USV steeds meer de overhand kreeg. En USV trainer Joshua Nijlant was gezien het scoreverloop niet ontevreden met het puntje, maar wist ook dat dit er twee te weinig waren om maximaal druk op de ketel te houden bij koploper OVC ’21. Zondag ontvangt USV middenmoter Mariënheem. Aanvang 14.00 uur op sportpark Hulsterlanden.