Regio Politie Persberichten van donderdag 1 maart 2012

 

Politie zoekt neergeslagen fietser

Raalte – Op zaterdag 18 februari 2012 tussen 21:30 uur en 22:00 uur werd er in de omgeving van de Brugstraat een fietser tegen de grond geslagen door een man. Dit is gezien door getuigen.  De fietser heeft zich niet bij de politie gemeld. De mishandeling vond plaats tijdens het carnavalsweekend. De politie wil graag in contact komen met deze fietser of met mensen die weten wie deze fietser is.

 U kunt contact opnemen met de politie op telefoonnummer 0900-8844. Vraagt u daarbij om doorverbonden te worden met team Salland/bureau Raalte.

 

Rijden onder invloed

Kampen – Op woensdagavond 29 februari werd aan de Flevoweg een snorfietser met passagier gezien die slingerend reed. Bij controle kon de bestuurder, een 18-jarige man uit de gemeente Kampen geen rijbewijs laten zien want dat had hij niet bij zich. Bij de blaasproef op straat blies hij een A. Bij de ademanalyse op het bureau blies hij 545 ug/l. Zijn rijbewijs zal worden ingevorderd en proces-verbaal werd opgemaakt voor rijden onder invloed.

(2012018840)

 

Aanhouding voor mishandeling

Kampen – Bij een horecagelegenheid werd in de nacht van 29 februari op 1 maart aan de Flevoweg een feest gehouden. Bij dat feest werd een 18-jarige man uit gemeente Noordoostpolder aangehouden voor mishandeling en bedreiging. De man zou een 17-jarige en een 18-jarige man uit de gemeente Kampen hebben geslagen. Ook werd een 16-jarige man uit Zwolle aangehouden voor belediging van een personeelslid van de horecagelegenheid. Bij fouillering van deze persoon werd een op een vuurwapen gelijkend voorwerp aangetroffen.

 

Jongens aangehouden voor het plegen van vernielingen

Zwolle – Een 14 en 15-jarige jongen uit Zwolle zijn woensdagavond 29 februari aangehouden voor het plegen van vernielingen. De twee hadden meerdere gevulde cartridges tegen een pand aan de Diezerpoortenplas gegooid. Hierdoor kwam het pand en de straat onder de inkt cq. verf te zitten. Omwonenden zagen de jongens de vernielingen plegen en belden de politie. De jongens konden ter plaatse worden aangehouden. Zij zijn voor nader onderzoek ingesloten.

 

Autobrand

Deventer – In de nacht van 29 februari op 1 maart kreeg de politie een melding van een autobrand op de Amstellaan. Een wiel van de auto had in brand gestaan. Mogelijk is er sprake van brandstichting. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

 

 

Drie gewonden bij aanrijding en rijbewijs ingevorderd van passerende automobilist

Heino – Bij een aanrijding tussen twee auto’s op het kruispunt van de N35 met de Rondweg in Heino zijn woensdagavond 29 februari drie personen gewond overgebracht naar een ziekenhuis. Een 45-jarige man uit Dalfsen kwam vanuit de richting Heino en wilde rechtdoor op het kruispunt richting Dalfsen. Een 30-jarige man uit Rijssen-Holten die met zijn vriendin in de auto zat, reed over de N35 richting Zwolle. Door nog onbekende oorzaak kwamen de twee met elkaar in botsing. De 30-jarige bestuurder kwam tot stilstand tegen een verkeersbord. De bestuurder en de inzittende zijn naar een ziekenhuis gebracht. De man uit Dalfsen reed door een hek en belandde op het lager gelegen fietspad dat onder de Rondweg Heino doorloopt. Hij is ook naar het ziekenhuis vervoerd. Op het moment dat de politie het verkeer aan het regelen was, kwam er een auto slingerend aan rijden. De automobilist moest bijsturen om een ANWB-bord te ontwijken. Ook reed hij over een verdrijvingsvlak. De politie heeft hem even verderop aan de kant gezet en laten blazen. Hij blies 955 ug/l. Het rijbewijs van de 42-jarige man uit Almelo is ingevorderd, ook werd er nog een gebruikershoeveelheid wiet in zijn auto aangetroffen.

 

 

Artikel delen: