Meer over Heatplus net over de gemeentegrens van Dalfsen

 

Bij Camping Heino, waar ze een Dantrim 300kW geplaatst hebben, heeft in 2009 een besparing op de stookkosten gerealiseerd van     € 22.000,- en een CO2 reductie van 135.000 kg!! Das veel!!

DALFSEN – HEINO – Net over de gemeentegrens van Dalfsen zit een machtig mooi bedrijf dat zich bezig houd met een uniek warmtesysteem. Dat bedrijf dat heet HeatPlus. HeatPlus wordt vanaf de Oude Dalfserweg in Heino door de grappige eigenaar Ben Reuvekamp aangestuurd.

Heatplus ontwikkelt en levert door  het hele land houtgestookte warmtesystemen als alternatief voor fossiele brandstoffen.  De toepassingsmogelijkheden zijn breed; HeatPlus levert aan glastuinbouw, veehouderijen, recreatieparken, utiliteitsgebouwen, stadsverwarming en ten behoeve van (particuliere) woningbouw en industriële processen. Dus inwoners van Hoonhorst en Dalfsen en omgeving, wat let oe!  Het systeem werkt niet anders dan andere verwarmingssystemen: met behulp van de kachel waarin houtpellets worden gestookt, wordt water voor de installatie verwarmd. De installatie kan worden geïntegreerd in bestaande (dus ok in oe huus) of nieuwe systemen op olie of gas. Houtgestookte verwarmingsinstallaties zijn uitermate geschikt om uw stookkosten te verminderen. Biomassa is namelijk per energie-eenheid aanzienlijk goedkoper dan gas en gasolie. Daarnaast is het een CO2-neutrale manier van energie opwekken www.Heatplus.nl Twee vliegen in één klap dus en minder betalen en het milieu minder belasten, dat moet toch iedereen aanspreken, zeker nu! Ie goot zo me-tene mar effen mee noor Camping Heino, dan kan ik oe loten zien wat wij  zo al ollemaal doen.

HRpm staat onder leiding van medevennoot in HRpm Jeroen Neimeijer en werkt grotendeels vanuit Dronten waar o.a. bij de Hogere landbouwschool een potentieel aan HBO’ers rondloopt die op o.a. payroll,  uitzendbasis en detachering  aan tijdelijk werk geholpen of via werving en selectie aan een vaste baan. Het werk bestaat voornamelijk uit werk in de agrarische sector, het loonwerk en grondverzet maar ook in de bouw- en industrie, de werktuig- en machineproductie, evenementen begeleiding & organisatie, horeca e.d. Een brred bedrij dus, zeg maar van alle markten thuis en laot die grappige Ben Reuvekamp en ok zijn vrouw niet te vergeten ma lopen!

Na vorig jaar titanium sponsor te zijn geweest voor een team  doet HRpm dit jaar zelf mee aan de Alpe d’huZes binnen de Big Challenge; varkenshouderij tegen kanker. Met zeven man en twee vrouwen sterk is het streven 50 keer de Alpe d’huez te beklimmen.

www.hrpm.nl

Bedankt Ben dat je ons te woord wilde staan en de koffie was weer mieters lekker, en noe rap ma weer op de fietse, het was dit keer mooi dicht bie. Ben ik hoppe det vulle Dalfsenaren oen bedrief goot vin, want jullie werkt der hard veur!

 

Artikel delen: