Brandveiligheid rondom het EK voetbal 2012

DALFSEN – In veel horecabedrijven, huishoudens en buurten wordt met versieringen de bekende ‘oranje-sfeer’ gecreëerd. Het is daarbij een goede zaak dat er ook op de brandveiligheid wordt gelet. Calamiteiten zijn nooit helemaal te voorkomen, maar er zijn genoeg mogelijkheden om de kans op brand te verkleinen en de gevolgen van een eventuele brand te beperken.

 

De brandweer heeft voor de inwoners van Dalfsen een aantal relevante aandachtspunten op een rij gezet. Daarbij gaat het met name over het gebruik van versiering zoals vlaggen, slingers e.d. in en rond het huis, maar ook op straat. Deze informatie is onder andere te zien op de website van de gemeente www.dalfsen.nl/brandweer.

De brandweer heeft daarnaast een brief opgesteld rondom het thema ‘Brandveiligheid tijdens het EK voetbal 2012’ voor horecabedrijven, sportkantines, scholen en gemeenschapshuizen. In de brief staat een samenvatting van richtlijnen die de brandveiligheid rondom het EK voetbal 2012 moeten verbeteren. Daarbij komen zaken zoals noodverlichting, blusmiddelen, vluchtwegen en dergelijke aan de orde.
Net als bij het voorgaande WK voetbal zal de brandweer voor en tijdens het sportfestijn steekproefsgewijs controles uitvoeren of de brandveiligheidsregels worden nageleefd. Zonodig wordt handhavend opgetreden.

Wij willen de mensen in een vroegtijdig stadium voorlichting geven over een veilig EK voetbal 2012.  Ze kunnen de juiste informatie meenemen in hun plannen en aankopen. Als je dit later doet zijn de plannen al uitgewerkt en zijn aankopen gedaan.

Bijv.: Ga je de woning helemaal inpakken met brandbaar materiaal zoals plastic dekkleden (plastic is niet te impregneren) of oranje kleden die niet  zijn geïmpregneerd? Nu ontstaat er brand en veel schade, wat zegt u verzekering hier over? Denk hier even over na.

“SAMENWERKEN AAN EEN VEILIG EK 2012”

Dalfsen, 14 maart 2012

Artikel delen: