Inwoners Nieuwleusen tegen nieuwe plannen Grift

NIEUWLEUSEN – Een groep bewoners van de Meeleweg in Nieuwleusen maakt bezwaar tegen het nieuwe bestemmingsplan voor het industriegebied de Grift III. Het vorige bestemmingsplan werd in augustus door de Raad van State vernietigd.

 

Het vorige bestemmingsplan was er vooral op gericht de uitbreiding van transportbedrijf Westerman mogelijk te maken. In het nieuwe plan heeft de gemeente de nodige aanpassingen gedaan, waaronder de aanleg van een Groene zone langs de Meeleweg. De bezwaren richten zich vooral op de uitbreiding van het transportbedrijf en de gevolgen van de verkeersafwikkeling.

 

De indieners van de bezwaarschriften vinden de locatie aan de Hessenpoort beter voor het bedrijf. Door de slechtere economische omstandigheden is het nu nog niet zeker of het transportbedrijf wel gaat uitbreiden. Eind september zal het bedrijf hierover een definitieve beslissing nemen, waarna pas duidelijk wordt of de kavel wordt afgenomen. De eventuele uitbreiding zal pas in 2014 zijn gerealiseerd. Het bestemmingsplan Grift III wordt maandagavond tijdens een raadscommissie besproken. (bron RTV oost)

Artikel delen: