Zaterdag grootse actie Dalfsen schoon!

U helpt toch ook?
 
DALFSEN – Vorige week maakte Dalfsennet al melding van een schoonmaakactie in dorp dalfsen en in het buitengebied. Dit na de grote actie in een straal van 3 km rond Hoonhorst wat ongeveer 30 zakken zwerfafval opbracht. Maar veel buitenwegbermen rond het dorp zien er erg vervuild uit, maar ook op diverse plaatsen in het dorp ligt veel zwerfafval. Afgelopen week hebben ook al een aantal scholen diverse straten schoongemaakt, maar zijn lang niet overal geweest.

Vandaar deze spontane actie van een aantal Dalfsenaren.
U kunt beginnen vanaf half 10.
Het is de bedoeling dat u uw eigen vuilniszak(ken) meeneemt en eerst uw straat van alle zwerfafval ontdoet. Maar ook kan men zelf in groepjes of afzonderlijk de buitenwegen pakken. Vooral de Schaapskooiweg is het heel hard nodig, doch ook de Leemculeweg, Ruitenborgstraat en andere wegen rond het dorp kunt u volop afval verzamelen.

Dalfsennet kreeg deze week heel wat vragen van belangstellenden waar blijven we met de volle zakken. Met de gemeente is overlegd dat die afgegeven kunnen worden bij de gemeentewerf aan de Prins Hendrikstraat en mocht er niemand aanwezig zijn kunt u de zak voor het hek plaatsen. Er zal gecontroleerd worden dat de inhoud uitsluitend verzameld zwerfafval bevat, ander vuil wordt niet geaccepteerd. U kunt uw zak het aanleveren tot uiterlijk 14.00 uur.
Wij hopen dat deze actie een groot succes gaat worden en dat de gehele gemeente er daarna weer schoon bij ligt om trots op te zijn. Dalfsennet wenst u dit graag toe.

Voor de goede orde: dit is niet alleen in Dalfsen zelf, maar ook in Nieuwleusen. Oudleusen, Ankum en Lemelerveld. Hoonhorst is al schoon.

 

Artikel delen: