“Uitvinden is een kunst”

HOONHORST – Dalfsennet gaf graag gehoor aan de uitnodiging van toneelvereniging Kolde’r’ uit Hoonhorst. Het blijspel “Uitvinden is een kunst” werd vanavond opgevoerd. Het stuk bestaande uit 3 bedrijven….welk van de eerste tot en met de laatste minuut bol staat van de humor. De vele kolderieke gebeurtenissen staan garant voor een leuke avond toneel.

Het is een beste vent, die Willem Mulder, dat zegt iedereen. Samen met zijn vrouw Grietje, heeft hij een kleine werkplaats waar hij auto’s repareert. Maar het loopt voor geen meter; de belasting, gemeente en de bank zitten het echtpaar dwars. Met de Poolse zwartwerker Kasimir komen ze ook niet verder. Kasimir heeft moeite genoeg om uit handen van de sociale dienst te blijven.

En dan hebben ze ook nog een kostganger, zeg maar gerust een rare kostganger. Hij vindt van alles en nog wat uit, waar geen mens op zit te wachten.

 

Dan raakt de directeur van de bank onder de indruk van een uitvinding van hem en er breken betere tijden aan. Het geld stroomt binnen, haast te mooi om waar te zijn.

Dit jaar is jubilaris Marry Hartkamp gehuldigd, zij speelde voor de 25ste keer mee.

Mocht u nog een leuke avond uit willen, er zijn nog enkele kaarten voor de laatste uitvoering op aanstaande zaterdag (17-3) in Zaal Kappers te Hoonhorst. Aanvang 20.00 uur/toegang is €5,=. U kunt deze reserveren via tel.nr. 0529-401350

Artikel delen: