Regio Politie Persberichten van 17 maart 2012

 

 

Man aangehouden voor openbare dronkenschap

IJsselmuiden- Een 37-jarige man uit Dronten is vrijdagmiddag 16 maart aangehouden voor openbare dronkenschap. Vrijdagmiddag kreeg de politie meldingen dat in het Zoddepark een erg dronken man stond die zichzelf aan het bevuilen was en daardoor passerende kinderen liet schrikken. De man werd ter plaatse aangetroffen en aangehouden. Hij is ter ontnuchtering ingesloten.

 

 

Jongen aangehouden voor mishandeling

Steenwijk – Een 15-jarige jongen uit Witte Paarden is vrijdagmiddag 16 maart aangehouden voor mishandeling. De jongen had ’s middags op een school aan de Stationsstraat in Steenwijk een 17-jarige jongen uit Oldemarkt en een 16-jarige jongen uit Steenwijkerwold geslagen met een buis en hen bedreigd met een mes. Naar aanleiding van een langer lopend conflict wachtte de verdachte de 17-jarige jongen op bij school. Er ontstond een woordenwisseling waarbij de verdachte de andere jongen met de buis op het hoofd sloeg. Toen de 16-jarige jongen dit zag en zijn vriend wilde helpen kreeg hij ook diverse klappen met de buis op zijn hoofd. Vervolgens pakte de 15-jarige een mes uit zijn zak en bedreigde beide jongens. Daarna ging hij er op de fiets vandoor. Hij kon later thuis door de politie worden aangehouden. De twee slachtoffers zijn voor controle overgebracht naar het ziekenhuis in Meppel. De 16-jarige jongen moest worden gehecht aan een open wond. De verdachte is voor nader onderzoek ingesloten.

 

 

Vrouw steelt sierraden

Zwolle – Een 57-jarige vrouw uit Zwolle is vrijdagmiddag 16 maart in een warenhuis aan de Nieuwstraat aangehouden voor winkeldiefstal. Een beveiliger zag dat de vrouw een prijskaartje verwijderde van een sierraad en in haar tas stopte. De vrouw werd aangehouden en overgedragen aan de politie. Het bleek dat de vrouw inmiddels voor ruim €200,- aan sierraden had weggenomen uit de winkel. Ook bleek ze in haar tas diverse andere goederen te hebben zitten die afkomstig waren van diefstal uit andere winkels. De vrouw is voor nader onderzoek ingesloten.

 

 

Man aangehouden voor diefstal auto

Zwolle – Een 38-jarige man uit Zwolle is vrijdagavond 16 maart op de Oostzeelaan aangehouden voor diefstal van een auto met geweld. De man had eerder die avond een afspraak met de 27-jarige eigenaar van de auto. Daarbij ontstond een ruzie waarbij de 38-jarige man de andere man bedreigde. Deze vluchtte uit zijn auto. De verdachte nam daarop de auto mee. Hij kon later die avond worden aangehouden. Hij is voor nader onderzoek ingesloten.

 

 

Hennepkweek in beslag genomen

Deventer – In een bedrijfspand aan de Tartusstraat is woensdagmorgen 14 maart jl. een hennepkwekerij ontmanteld met 1924 planten. Daarnaast werd de groeiapparatuur, waaronder 124 assimilatielampen inbeslaggenomen. Deze spullen worden in opdracht van het Openbaar Ministerie vernietigd. De elektriciteit werd ‘buiten de meter’ afgenomen. De energiemaatschappij zal hiervan aangifte doen. Naar de eigenaar van de kwekerij wordt een onderzoek ingesteld.

 

 

Drie inbraken in auto’s

Deventer – Op vrijdag 16 maart aan het eind van de middag/begin van de avond is er ingebroken bij drie auto’s die geparkeerd stonden op de parkeerplaats bij de Wilhelminabrug. Van twee auto’s was de achterbak opengebroken en bij de derde een achterruit vernield. In alle drie de gevallen werd een laptop dan wel IPad weggenomen.

 

 

Jongen gewond bij ongeval

Olst – Een 17-jarige jongen uit Diepenveen is vrijdagmiddag 16 maart gewond geraakt bij een ongeval op kruising Boxbergerweg/Eikelhof/Bevrijdingsweg. De jongen had op zijn scooter een binnenbocht genomen waarbij hij in botsing kwam met de auto van een 54-jarige man uit Olst. De scooter botste daarbij tegen de linkerzijkant van de auto. De jongen kwam vervolgens op het wegdek terecht en raakte daarbij buiten bewustzijn. Hij is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis.

 

Man gewond bij bedrijfsongeval

Raalte – Een 36-jarige man uit Raalte is vrijdagmiddag 16 maart gewond geraakt bij een bedrijfsongeval aan de Oosterenkweg. Door nog onbekende oorzaak was de man bij het laden en lossen van een vrachtwagen van ongeveer 4 meter naar beneden gevallen. Hij was buiten bewustzijn, maar toen hulpverlening arriveerde was hij weer bij kennis. Hij weet zelf niet meer wat er gebeurd is. Bij controle in het ziekenhuis bleek hij een zware hersenschudding, een gekneusde schouder en diverse (schaaf)wonden te hebben opgelopen. De arbeidsinspectie heeft een onderzoek ingesteld.

 

Artikel delen: