Dalfsenaren leiden nederlaag ASC ’62 in

DALFSEN – ASC ’62 leed zaterdag in de Vechtdalderby een gevoelige nederlaag tegen OZC uit Ommen. De ploeg uit Dalfsen verspeelde een 2-0 voorsprong en verloor alsnog in blessuretijd.  De wedstrijd was pas zeven minuten oud, toen Johan Lindeboom de eerste goal van ASC ’62 liet aantekenen. Na goed voorbereidend werk van Mathijs van Gelder en Floris Meerveld plaatste hij de bal met een bekeken schot in de kruising.

Even later was OZC ook gevaarlijk voor de goal, maar Redmar Roelofs kon een goede voorzet net niet raken en tot doelpunt verwerken. De Ommenaren begonnen meer aan te dringen, waarbij de jonge verdediging enigszins moeite had met het combinatievoetbal van OZC. Ook het middenveld kreeg te weinig grip op het spel waardoor ASC ’62 het eerste half uur weinig aan aanvallen toe kwam. Het venijn van de eerste helft zat hem dan ook in de staart. In de laatste vijf minuten kreeg ASC ’62 drie grote kansen om de score te verdubbelen. Mathijs van Gelder omzeilde goed de buitenspelval maar wist vrij voor de keeper niet te scoren. Ook uit de rebound wist hij het net niet te vinden. Even later kreeg ASC ’62 wederom een grote kans na een verdedigingsfout in de achterhoede van OZC. De daaropvolgende drie tegen één situatie werd slecht uitgespeeld. Vervolgens wist Mathijs ook uit een goed en snel uitgespeelde counter niet te scoren.
De tweede helft begon zoals de eerste geëindigd was. Met John Sanders in het veld voor Chiel Pasman zocht ASC ’62 direct de aanval. De lat voorkwam dat Ard Slot met een goed schot de tweede treffer voor ASC ’62 kon aantekenen. Dom balverlies in de achterhoede van ASC ’62 leidde tot het eerste wapenfeit voor OZC in de tweede helft. Toch kwam ASC ’62 in de 54e minuut op een 2-0 voorsprong . Geholpen door balverlies van OZC scoorde Mathijs toch zijn doelpunt na goed aangeven van Floris Meerveld.  Tien minuten later kon Floris de wedstrijd op slot gooien, maar hij stuitte op de keeper nadat hij goed was weggedraaid bij zijn tegenstander. Hierna ontstond een rommelig spelbeeld, waarbij OZC steeds meer begon aan te dringen. Een kwartier voor tijd zorgde Dalfsenaar Redmar Roelofs met een rake kopbal uit een corner voor 2-1. Vier minuten later was het de andere Dalfsenaar in de Ommer ploeg, Floris Buitenhuis, die met een uitstekende  vrije trap voor de 2-2 zorgde. Trainer Freddy Smit bracht met Jan Ewoud Ten Brinke voor Waldo van Bruchem wat meer routine in de ploeg om zodoende wat meer controle op de wedstrijd te krijgen. Toch bleef OZC in deze fase de betere ploeg, doordat het meer persoonlijke duels won en ASC ’62 daarentegen te veel balverlies leed. De goed leidende scheidsrechter Wassink uit Enter was ondertussen al enkele malen druk geweest met de irritante bank van OZC, die het zelfs presteerden om tegen hun eigen grensrechter te ageren. In blessuretijd viel dan toch de fatale tegentreffer voor ASC ’62. Uit een ingooi wist Jos Wilmink met een knap ingeschoten bal de 2-3 te scoren. De Dalfser ploeg ging nog wel op zoek naar de gelijkmaker en werd daarin bijna beloond. In een alles of niets poging kopte Jan Willem van Veen de bal op de goal, maar de lat was wederom dwarsligger. Een niet verwachtte nederlaag was een feit. Voor ASC ’62 weliswaar geen ramp, maar wil het de aansluiting met de subtop vinden dan zal men volgende week toch de drie punten moeten pakken. Hopelijk weet de ploeg de goede vorm van na de winterstop weer op te pakken als het moet aantreden in en tegen Den Ham, aanvang 14.30 uur.