Stokvisdennen tweede op Stedentoernooi!

DALFSEN – Afgelopen zaterdag werd traditioneel het Stedentoernooi gehouden in Deventer, als afsluiting van het schaatseizoen. Dit toernooi wordt georganiseerd door DSO uit Epe en Stokvisdennen uit Dalfsen. Met een nieuwe opzet en negen enthousiaste schaatsverenigingen en hun supporters werd het een zeer geslaagde ochtend.

 

De Stokvisdennen zette uiteraard ook haar beste beentje voor en dat resulteerde in heel wat podiumplaatsen, met als uiteindelijk resultaat een verdiende tweede plaats. Eerste werd DIJC uit Deventer en derde DNIJ uit Apeldoorn. Nieuw onderdelen waren de teamsprint, de massastart en de afvalkoers. Bij de sprint vertrekt een groep van drie schaatsers samen. De rijder op kop stopt na 1 rondje, nummer twee schaatst daarna een rondje op kop en nummer drie schaatst het laatste rondje alleen. Tijdens de massastart starten de deelnemers tegelijk naast elkaar voor een aantal ronden en bij de afvalkoers valt elke ronde de laatste schaatser af, tot vijf schaatsers  zich op kunnen maken voor de eindsprint.
Op de 500 meter mocht C-pupil Michelle de Weerd al om 8:15 het spits afbijten. Zij zette een mooie 58 seconden neer, tussen uitsluitend oudere pupillen. Daarna reed Ingmar Hof, A-pupil, een fraai persoonlijk record en behaalde daarmee brons bij de jongens! Paulien Westerhof liet bij de dames het hele veld achter zich en Freddy Wennemars deed dat bijna; hij werd tweede. Bij de estafette werden Stokvisdennen en Zwolle helaas gediskwalificeerd door onduidelijkheden over de regels. Bij de teamsprint moest Stokvisdennen het met twee vrouwen en een man (Chantal van Marle, Brant Aukema en Loes Adegeest) in het team opnemen tegen uitsluitend mannen, maar werd toch niet laatste. Met een overwinning op de massastart werd weer een hoop goedgemaakt. Bij de meisjes pupillen liet ervaren marathonrijdster en A-pupil Anke Breunis zich toch een beetje verrassen, maar in de eindsprint behaalde ze met haar 4de plaats belangrijke punten. A-pupil liet Stijn Hulst liet bij de jongens pupillen de winnaar door een klein gaatje slippen, maar werd wel overtuigend 2de. Marathonrijdster Chantal van Marle behaalde een mooie 5de plaats en in de laatste heat verraste Freddy al zijn tegenstanders met een enorme sprint van achteruit, waarna hij met grote voorsprong over de finish kwam. Als laatste onderdeel volgde een spannende afvalkoers. Ook hier waren Stokvisdennenschaatsters en A-rijdsters Chantal Hendriks en Kimberly van den Berg de enige vrouwen. Zij eindigden echter ruim bij de laatste helft en met een fraaie overwinning erbij van Elwin Hulsink, door een enorme eindsprint, werd ook dit nummer gewonnen! Al met al was iedereen het erover eens dat het toernooi in de nieuwe opzet een stuk spannender en onderhoudender geworden is en zeker voor herhaling vatbaar, hopelijk dan met twee keer zoveel deelnemende verenigingen!

Artikel delen: