Weer problemen bij alarmnummer 112

(Novum) – Het alarmnummer 112 kampt zaterdagochtend met problemen. Rond 07.15 uur ontstond een storing. Volgens KPN waren die ruim een uur later grotendeels verholpen, maar rond 10.30 uur lijkt het alarmnummer nog steeds niet in alle gevallen bereikbaar te zijn. Eerder deze week was het nummer ook al enige tijd onbereikbaar.

 

Hoeveel mensen tevergeefs hebben geprobeerd 112 te bereiken, is onbekend. Ook is nog niet bekend hoeveel meldkamers last hadden van de storing. Het ministerie van Veiligheid en Justitie laat dat uitzoeken.

De problemen concentreren zich met name op mensen die het nummer bellen vanaf een vaste lijn. Mobiele bellers die bij de meldkamer van het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) uitkwamen, konden korte tijd niet worden doorverbonden, maar dat probleem kon volgens een woordvoerder snel worden opgelost.

Het probleem zit hem volgens KPN in de internetverbinding van ongeveer zestienhonderd klanten, waaronder 112. Over de oorzaak van de storing kon een woordvoerder nog niets zeggen. Wel kan het volgens hem om een opzichzelfstaande storing gaan.

De storing in de nacht van dinsdag op woensdag was het gevolg van onderhoudswerkzaamheden. De storing werd pas vrijdagavond bekendgemaakt. KPN begon na de storing een onderzoek om herhaling te voorkomen.

Een woordvoerder van het ministerie van Veiligheid en Justitie noemt het ‘onwenselijk’ dat het alarmnummer niet bereikbaar is. Over de vraag of het ministerie verdere stappen eist van KPN wilde hij nog niet speculeren. “We werken nu eerst aan de oplossing van het probleem en aan het vaststellen van de oorzaak.”

 

Artikel delen: