USV mist echte vorm tegen Holten 0-1

NIEUWLEUSEN – Het was koud aan de lijn op sportpark Hulsterlanden. Niet alleen het weer maar ook de thuisploeg was daar debet aan. Want gedurende een groot gedeelte van de wedstrijd kon zij de trouwe aanhang niet bekoren met hartverwarmend voetbal. In de eerste helft zag het er allemaal nog wel redelijk uit. Met goed opgebouwde aanvallen kwam USV een aantal keren gevaarlijk voor doelman Marijn Bekkenens van Holten. Roland Truggelaar, Aaron voor ’t Hekke, Steven Massier en Stefan Buitenhuis waren dichtbij de openingstreffer maar het raffinement om de bal uiteindelijk in het doel te laten belanden ontbrak.

Holten nam in de tweede helft het heft in handen en liet het betere spel zien. Echte kansen kreeg het team van coach Brands vooralsnog niet maar de laatste linie van USV moest constant op haar hoede blijven. Bij dode spelmomenten kwamen de elf van Joshua Nijlant nog wel voor het doel van Holten maar keeper Bekkenens keepte uiterst attent bij een drietal hoek- en vrije trappen van Stefan Buitenhuis.Toen de blauwwitten in het laatste kwartier de winnende treffer wilden forceren en één op één in de defensie gingen voetballen moesten zij dat in de 80e minuut duur bekopen. Vanaf de linkerflank werd er door Holten razendsnel gecounterd en het was Koen Volkerink Holten die de bal kon binnenschuiven, 0-1. In de laatste tien minuten was USV onmachtig om de gelijkmaker op het scorebord te kunnen laten aantekenen.
De komende weken staat er voor USV geen competitiewedstrijd op het programma. Zondag 22 april wordt in Nieuwleusen de derby tegen Dalfsen gespeeld.