Sallandse bloemschikdagen in “de Laarman”

 

LUTTENBERG – Dit jaar worden de Sallandse Bloemschikdagen weer gehouden in museum‘De Laarman’ in Luttenberg en wel op zaterdag 14 en zondag 15 april 2012. Ze vormen de feestelijke afsluiting van de bloemschikcursus van Groei en Bloei afd. Salland. De cursus werd gegeven onder vakkundige leiding van toparrangeur Frits Hoogers.

 

Ook dit jaar heeft toparrangeur Frits Hoogers een bloemschikcursus bij buurafdeling Groei en Bloei afd. Hellendoorn/ Nijverdal verzorgd. Deze cursisten doen dit jaar weer mee aan de expositie, we zijn als organisatie blij met deze samenwerking en hopen op deze manier zoveel mogelijk bloemstukken in het landbouwmuseum te kunnen exposeren. Aan de thema’s kan het dit jaar niet liggen, want die passen qua sfeer prima binnen het landbouwmuseum.
De 3  thema’s van dit jaar zijn:
Een bos brandhout.
Een plantaardig kledingstuk (met knipoog naar het platteland).
Een plantaardig werkstuk met kaarsen als uitgangpunt.

Beide expositiedagen is Miranda Nijveld van Nijveld Design aanwezig om demonstraties te geven. De stukken die zij maakt tijdens de demonstraties worden te koop aangeboden. Ook vindt u op haar stand  allerlei benodigdheden voor het bloemschikken. De organisatie is in handen van Groei en Bloei afd. Salland en museum ‘De Laarman’ in Luttenberg. Beide organisaties proberen er elk jaar weer een hele happening van te maken, met medewerking van de vele vrijwilligers van beide organisaties wordt dit elk jaar weer een succes. Verder zijn er diverse stands aanwezig met planten, bloemstukjes, decoraties voor huis en tuin, houtsnijwerk, nestkastjes, enz. Ook is het mogelijk tijdens de expositiedagen een kijkje te nemen in de smederij en kaarsenmakerij van het museum ‘De Laarman’. Deze zijn geopend en in bedrijf, het is mogelijk zelf een waxroos te maken. Museum ‘De Laarman’ is  rolstoelvriendelijk door de aanwezige lift. Zoals u hoort voor elk wat wils en de moeite waard om deze dagen ‘De Laarman’ te bezoeken. Graag zien wij u  op zaterdag 14 en zondag 15 april. U bent welkom tussen 11.00 – 17.00 uur, de entree is € 4,00 p.p ( kinderen tot 12 jaar gratis) Adres, Museum ‘De Laarman’, Butzelaarsstraat 60, in Luttenberg.

 

 

Artikel delen: