Regio Politie Persberichten van paaszaterdag 7 april 2012

 

Man valt van steiger

IJsselmuiden – Bij een woning aan de Patrijs raakte vrijdagmiddag een 36-jarige man gewond toen hij van een steiger viel. In eerste instantie had de man vanaf borsthoogte geen gevoel meer in zijn lichaam. Daarop werd de traumaheli opgeroepen. Even later keerde het gevoel in het lichaam terug. Omdat de man al die tijd goed aanspreekbaar was, werd de traumaheli afgezegd. De man is met onbekend rugletsel overgebracht naar het ziekenhuis.

 

 

Zonder rijbewijs tegen bomen en tuinhek

IJsselmuiden – Een 18-jarige automobilist uit IJsselmuiden raakte vrijdagavond zonder aanwijsbare oorzaak de macht over het stuur kwijt op de Burgemeester Van Engelenweg. De auto, met daarin naast de bestuurder ook nog een 18-jarige passagier, raakte van de weg, botste achter elkaar op twee bomen en kwam uiteindelijk tot stilstand tegen een tuinhek en coniferenhaag. Wonder boven wonder kwamen beiden inzittenden met de schrik vrij. Na controle bleek de bestuurder niet in het bezit van een geldig rijbewijs. Ook bleek het kenteken van de auto te zijn geschorst omdat het voertuig niet verzekerd is. Tegen de bestuurder is proces-verbaal opgemaakt.

 

 

Winkeldief verwondt caissière

Zwolle – Bij een supermarkt aan het Bachplein raakte vrijdagmiddag 6 april een caissière gewond toen zij een vermoedelijke winkeldief wilde tegenhouden. Een kassamedewerkster vermoedde dat de man artikelen in zijn tas had gestopt zonder deze te betalen. Daarop wilde zij de tas controleren. De man weigerde hieraan mee te werken en wilde de winkel verlaten. Daarop greep een andere cassière in. Zij probeerde de man bij de deur tegen te houden. De man gaf de vrouw meerdere malen een duw, waardoor zij uiteindelijk tegen een deurpost belandde en vermoedelijk een gebroken rib opliep. De man werd voor nader onderzoek ingesloten. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

 

Man aangehouden voor heling mobiele telefoon

Zwolle – In een winkel aan het Maagjesbolwerk werd vrijdagmiddag 6 april een 46-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden voor heling. De man probeerde een telefoon in te leveren die volgens het winkelsysteem van diefstal afkomstig was. Omdat de man ook nog enkele boetes had openstaan, werd hij overgebracht naar het bureau. Daar bleek eveneens dat de telefoon eerder in Brabant als gestolen was gemeld. De man is voor nader onderzoek ingesloten. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.

 

Twee mannen aangehouden voor mishandeling

Zwolle – Na een vechtpartij aan de Voorstraat werden in de vroege ochtend van zaterdag 7 april twee mannen (20 en 22 jaar uit Zwolle) aangehouden voor mishandeling. De twee hadden twee 17-jarige plaatsgenoten geslagen. Een van de slachtoffers liep daarbij hoofdletsel op. De aanleiding voor de vechtpartij wordt nog onderzocht. Beide mannen zijn ingesloten en tegen hen zal proces-verbaal worden opgemaakt.

 

 

Inbreker aangehouden dankzij alerte buren

Zwolle – Bij een woning aan de Eikenlaan werd zaterdagochtend 7 april kort na 05.00 uur een 24-jarige man uit Utrecht aangehouden voor woninginbraak. Getuigen hoorden stemmen in de tuin van de buren en belden de politie. Ook zagen zij twee mannen rond de woning lopen. Ter plaatse kon de man uit Utrecht worden aangehouden. In zijn rugzak werd een laptop aangetroffen die eerder gestolen bleek bij een woninginbraak in Friesland. De tweede persoon werd niet meer aangetroffen. Naar hem wordt een nader onderzoek ingesteld. De man uit Utrecht is ingesloten. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

 

 

Bromfietser maakt fout op fout
Ommen – Op de Varsenerdijk werd vrijdagmorgen 6 april een 18-jarige bromfietser uit Den Ham bekeurd voor diverse overtredingen. Surveillerende agenten volgden de manvanaf de Hammerweg tot aan de Varsenerdijk. Zijn rijgedrag was erg opvallend en gevaarlijk. Binnen een afstand van 4 kilometer presteerde de man het om te bumperkleven, geen richting aan te geven, een voetganger niet voor te laten gaan, de maximumsnelheid te negeren en twee keer door rood te rijden bij de N48. Daarnaast bleek de brommer niet voorzien van goed werkende verlichting, had het voertuig een gladde achterband en kon de bestuurder zijn rijbewijs niet tonen. De man kreeg niet alleen diverse bekeuringen, maar is ook bij het CBR aangemeld voor een verkeerscursus.

 

Man gewond bij frontale aanrijding

Dalfsen – Op de Blauwedijk vond vrijdagmiddag 6 april een frontale aanrijding plaats tussen twee personenauto’s. Daarbij raakte een 28-jarige man uit Heino gewond. Hij werd met behulp van de brandweer uit zijn voertuig gehaald en per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Het slachtoffer kwam vanuit Hoonhorst aangereden in de richting van de Witte Gans te Dalfsen. Op het kruispunt bij de Slennerbroekerweg zag de man een zwarte auto aan komen. Hij heeft hier nog voor geremd, maar kon een aanrijding niet meer voorkomen. De tegenligger, een 54-jarige man uit Dalfsen, gaf aan dat hij het slachtoffer voor had moeten laten gaan. De man werd onderworpen aan een blaastest, waaruit bleek dat hij niet had gedronken. Beide voertuigen raakten zwaar beschadigd en moesten worden afgesleept. Tegen de man uit Dalfsen is proces-verbaal opgemaakt.

 

 

Scooterrijder onder invloed en zonder rijbewijs

Deventer – Op de Brink werd in de nacht van vrijdag 6 op zaterdag 7 april een man uit Deventer (leeftijd onbekend) aangehouden voor rijden onder invloed en het niet in bezit hebben van een geldig rijbewijs. De man viel op omdat hij over de Brink reed, wat niet is toegestaan, en geen verlichting voerde. Na controle bleek de man niet in het bezit van een geldig rijbewijs. De ademanalyse gaf bovendien een uitslag van 220 ug/l en dat leverde de man een rijverbod van 3 uur op. Voor het rijden onder invloed en het niet in bezit hebben van een geldig rijbewijs kreeg de man proces-verbaal aangezegd. Voor het niet voeren van de verlichting en het rijden over de Brink kwam hij er, dankzij de CAO-acties van de politie, met een waarschuwing van af.

 

Burgernet ingezet na wisseltruc in slijterij

Wijhe – Bij een slijterij aan de Langstraat werd vrijdagavond kort voor 18.00 uur een geldbedrag weggenomen bij een wisseltruc. Twee Arabisch ogende mannen kwamen omstreeks 17.50 uur in de winkel en gingen in gesprek met een medewerker. Zij wilden graag geld wisselen en de oudste van de twee mannen legde een pak geld op de toonbank. Beide mannen wisselden vervolgens het gesprek met de medewerker af. Na enige tijd braken de twee het gesprek af en liepen op hun gemak de winkel uit. Kort daarna ontdekte de medewerkster dat er een fors geldbedrag miste uit de kassa. Het signalement van de mannen luidt als volgt: lichtgetint, vermoedelijk Arabisch uiterlijk. Een van hen is ca. 30-35 jaar oud, de ander vermoedelijk iets ouder, ca. 45 jaar. Beide mannen hadden zwart/grijs haar en spraken gebrekkig Engels. Surveillerende agenten hebben direct in de omgeving naar de mannen uitgekeken, maar zij werden niet meer aangetroffen. Ook werd vrijwel direct na de melding door de Meldkamer een Burgernetactie opgestart, waarbij het publiek gevraagd werd uit te kijken naar de mannen. Dat leverde helaas geen reacties op. De politie heeft de zaak in onderzoek.

 

Artikel delen: