Turnsters GVN goed in finale

NIEUWLEUSEN – De turnsters van GVN uit Nieuwleusen hebben zich afgelopen weekend goed geweerd op de Districtsfinale in Doetinchem. Deze finale is een combinatie van de beste turnsters uit Overijssel en Gelderland. GVN was hier vertegenwoordigd met 13 turnsters het hoogste aantal van alle verenigingen uit Overijssel. Het was duidelijk te merken dat de verschillen erg klein waren, je moest op je best turnen en dan nog iets beter.

Bij de instap gingen de meisjes goed van start, waarbij vooral Esmee Westrik meteen de toon zette op de balk met klasse oefening. Esmee die al een 1/2 NK finale geturnd heeft liet zien waarom ze op dit niveau erbij hoorde. Esmee werd 5 de, Isa Runhart 24 ste, Marit Klein 31 ste en Nina van der Hoorn 35 ste.
Sterre Bartels die volgende week naar de NK gaat zag deze wedstrijd bij de pupil 1 als een goede training en greep net naast de prijzen en werd 4 de. Maar ook Nicole Vink turnde een zeer goede wedstrijd en werd 6 de, Luna Sterken 19 de en Lise Laman 20 ste.
Judith Nijzink en Kim van Ringen hebben met deze wedstrijd afscheid genomen van de pupil 2 aangezien ze volgend seizoen jeugd worden en de keuze oefenstof in gaan. Maar dat hebben ze op een overtuigende manier gedaan. Judith werd 7 de en KIm 12 de.
Ook waren er nog jeugd, junior en senioren aan het turnen maar hier was duidelijk het turngeweld te groot. Naomi Slager bij de jeugd werd 35 ste, Marije Vasse bij de junioren 33 ste en Jasmijn Borger 20 ste.
Al met al een goede dag waarbij veel turnsters een goede sprong voorwaarts gemaakt hebben.
Volgende week een dubbele slag voor GVN met de NK 3 de divisie Utrecht en de finale 4 de divisie in Nieuwleusen.
Voor meer nieuws kijk hier

Artikel delen: