Einde plofkippen

Unilever stapt af van de zogenoemde plofkip en gaat voor zijn producten kippen gebruiken die een beter leven hebben gehad. Dat heeft het voedingsmiddelenbedrijf aan Wakker Dier laten weten naar aanleiding van de campagne die de stichting voert tegen het gebruik van plofkippen.

 

Uiterlijk vanaf het eerste kwartaal van 2013 worden de kipknakworstjes gemaakt van kippen die een beter leven hebben gehad en geen of nauwelijks antibiotica toegediend hebben gekregen. Ook voor alle andere producten van Unilever waarin kip is verwerkt, zoals soep en ragout, wordt zo snel mogelijk kip gebruikt met minimaal één ster van het Beter Leven-keurmerk van de Dierenbescherming.

Plofkippen zitten in kleine ruimtes en worden in korte tijd vetgemest tot ‘vleeshompen’. Ze kunnen vaak nauwelijks lopen door overgewicht en hebben veel antibiotica nodig vanwege ontstekingen aan hun poten. Wakker Dier wil het gebruik van dit soort kippen uitbannen en richt zich in een campagne met name op McDonald’s, Olvarit en Struik, omdat die bedrijven volgens Wakker Dier veel plofkippen gebruiken.(Bron Novum) 

 

Artikel delen: