Voorjaarsconcert in Dalfsen

 

DALFSEN – Op vrijdag 20 april aanstaande geven ‘De Stroomdalkapel’ uit het Drentse Zeegse samen met de regionaal bekende muzikant en entertainer ‘Aalt Westerman’ uit Nieuwleusen een voorjaarsconcert in Ontmoetingscentrum de Trefkoele te Dalfsen.

 

De Stroomdalkapel, die hoofdzakelijk Tsjechische volksmuziek speelt van zowel de mooie, warme, gedragen, rustige en klankrijke Böhmische, (ook wel bekend als de Egerländermuziek van Ernst Mosch) als de meer snelle, vrolijke sprankelende en uitbundigere Moravische cq Mährische aard, vierde in 2011 haar 10-jarig jubileum. In die periode heeft men in de bergklasse al 7 keer een eerste prijs behaald op het internationale blaaskapellenconcours in Muntendam. En dat allemaal onder leiding van kapelmeester Barteld Luning uit Tynaarlo.
De geboren en getogen Nieuwleusenaar Aalt Westerman zingt liedjes in de Sallandse streektaal, ondersteund met prachtige beelden die worden weergegeven op een groot scherm. Velen uit het gebied rond Dalfsen zullen inmiddels zijn bekendste dialectlied ‘Aj opa en oma wod’ wel kennen. De getoonde beelden komen onder andere van de DVD’s ‘Mooi Overijssel‘ en ‘Mooi natuurlijk’.
Kortom een avondje heerlijke internationale volksmuziek die menig muziekliefhebber op dat gebied zal aanspreken.
De aanvang van het concert is 20.00 uur en de entree bedraagt €6,00 bij reservering en €8,00 aan de zaal. Voor reserveringen kan men terecht bij: De Trefkoele (0529- 432338); De Stroomdalkapel (0592-542206); en Aalt Westerman (0529-481687). klik hier voor eerder geplaatst beircht hierover

Artikel delen: