Regio Politie Persberichten van maandag 30 april 2012

Invordering rijbewijs

Vollenhove – Een 49-jarige man uit de gemeente Noordoostpolder is zondagavond 29 april zijn rijbewijs kwijtgeraakt omdat hij onder invloed van alcohol een auto bestuurde. De man werd staande gehouden op de Haven en blies op het bureau 655 ug/l. De man kreeg een proces-verbaal en een rijverbod voor zeven uur.

 

Man aangehouden

Kampen – Agenten hebben in de nacht van zondag 29 op maandag 30 april op de Flevoweg een 25-jarige man uit Doornspijk aangehouden. Er was gemeld dat de man zich op een parkeerplaats bij een horecagelegenheid verdacht gedroeg. Toen agenten de man zagen rijden hebben ze hem staande gehouden. De man gedroeg zich vreemd en er werd tijdens de fouillering drugs en geld aangetroffen. Hij wilde niet meewerken aan een bloedproef om te bepalen of hij onder invloed van drugs was. Zijn rijbewijs is ingevorderd en er is een onderzoek ingesteld.

 

 

Aangehouden voor rijden onder invloed

Wesepe – Een 36-jarige automobilist uit Zwolle werd op zondagmorgen 30 april aangehouden op de N348. De man verkeerde onder invloed van alcohol en had met zijn auto meerdere verkeersborden omver gereden. De man blies bij de ademanalyse 460 ug/l. Dit leverde hem een proces-verbaal en een rijverbod van vier uur op.

 

 

Rijbewijs ingevorderd

Deventer – De politie heeft in nacht van zondag 29 op maandag 30 april het rijbewijs ingevorderd van een 21-jarige man uit Deventer. Hij bestuurde een scooter terwijl hij onder invloed was van alcohol en werd op de Handelskade staande gehouden. Op het bureau blies hij 480 ug/l. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Daarnaast kreeg hij een proces-verbaal en een rijverbod voor zes uur.

 

 

Man aangehouden voor belediging

Zwolle – Een 20-jarige inwoner van Oosterwolde (Gld) werd op zondagochtend 30 april aangehouden op de Jufferenwal. De man vond het nodig om passerende politiemensen uit te schelden. Hij werd aangehouden en ingesloten op het bureau. Daar werd proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

 

 

Tweetal aangehouden voor spuiten pepperspray

Zwolle – Twee Zwollenaren van 23 en 24 jaar werden op zondagochtend 30 april aangehouden in de binnenstad. De twee worden er van verdacht verschillende personen met pepperspray in het gezicht te hebben gespoten. Bij de fouillering bleken de mannen een busje pepperspray en een mes op zak te hebben. De mannen werden ingesloten op het bureau. Daar werd proces-verbaal tegen hen opgemaakt. Het mes en de pepperspray werden in beslag genomen.

 

Artikel delen: