USV en Broekland delen weer de punten

Nieuwleusen – Voor de derde keer in dit seizoen kruisten USV en Broekland met elkaar de degens. Na twee gelijke spelen in de reguliere competitie eindigde de ontmoeting in de nacompetitie wederom in een gelijkspel.
Op basis van het vertoonde spel was de uiteindelijke 2-2 eindstand een juiste weergave van de krachtsverhoudingen in het veld.

De wedstrijd stond trouwens binnen een minuut al bijna op zijn kop toen Peter van Noord, na een grote verdedigingsfout van Rueben Lagas, de 0-1 langs doelman Damian Scholten kon schuiven. De laatste weken zo solide defensie van de Nieuwleusenaren toonde in de openingsfase de nodige haarscheurtjes want ook Steven Massier ging nog een keer in de fout maar door uitstekend optreden van keeper Scholten werd verder onheil voorkomen.
Na deze wat ongelukkige start kwam de thuisploeg beter in haar spel en dat werd ook beloond. Op prima aangeven van Mathijs van Faassen scoorde Roland Truggelaar in de 20e minuut de verdiende gelijkmaker, 1-1. Hierna bleef het spel op en neer golven maar gescoord werd er voor het rustsignaal, van de goed leidende arbiter Van Diepen, niet meer.
Na de pauze een zelfde spelbeeld. Het sterk collectieve Broekland vocht voor elke meter en USV probeerde door middel van een goede opbouw het spel naar zich toe trekken. Ogenschijnlijk uit het niets kwamen de Broeklanders in de 59e minuut verrassend op een 1-2 voorsprong. Een vrije trap van routinier en specialist Ronnie Doorn belandde bij de tweede paal van het USV-doel. Zowel Scholten als de verdedigers verkeken zich volledig op deze voorzet en de bal rolde pardoes via de binnenkant van de paal in het doel, 1-2. Coach Joshua Nijlant reageerde meteen en bracht zowel Stefan Buitenhuis als jeugdtalent Frank Kuiper in de ploeg. Dit had al gauw succes want nog geen acht minuten later bracht Buitenhuis met een uitstekende vrije trap USV weer op gelijke hoogte, 2-2. Ook hierna wilden beide teams nog volop voor de winst gaan. Dat had in de slotseconden voor de blauwwitten ook bijna nog succes, ware het niet dat een voorzet van Valentijn Vogelzang op de kruising van het doel van Broekland belandde en Sander Schaeffer de terugkaatsende bal niet in het doel kon tikken. Het voor zomerse omstandigheden talrijk opgekomen publiek verliet sportpark Hulsterlanden dan ook met gemengde gevoelens.
De wedstrijd die zondag om 14.00 uur op sportpark ’t Horsthuis in Broekland op het programma staat, belooft dus een ware thriller te worden. De winnaar hiervan promoveert namelijk naar de 4e klasse.