Leontien Ladies Ride Raalte live bij TV Oost

RAOLTE – Op zondag 3 juni stappen in Raalte duizenden dames op de fiets voor Leontien Ladies Ride, de fietstocht voor vrouwen op initiatief van voormalig profwielrenster Leontien van Moorsel. Raalte is voor het eerst startplaats van deze tocht, die later dit jaar ook plaatsvindt in Rotterdam Alexander en ‘s-Hertogenbosch.

 

 De tocht voert langs enkele van de mooiste plekjes van Salland (helaas dit keer niet langs Dalfsen. ). TV Oost verzorgt van 14.00 tot 16.00 uur een live uitzending met impressies van de rit en de binnenkomst in Raalte. Presentatrice Esther Rikken staat bij de finish en gaat in gesprek met deelneemsters en andere betrokkenen. Om 21.30 uur is er een samenvatting te zien van Leontien Ladies Ride Raalte, die elk uur wordt herhaald.

 

Leontien Ladies Ride is een fietstocht alleen voor vrouwen. Ongeacht leeftijd, ambitie of soort fiets, iedereen kan meedoen. De tocht gaat feestelijk van start op de Domineeskamp in Raalte, waar Leontien de deelneemsters zal wegschieten. Er kan gekozen worden uit afstanden van 35 of 65 kilometer, waarbij iedereen de hele dag de tijd krijgt om de tocht in eigen tempo af te leggen. De korte route voert langs onder meer Heino, de dames die de lange route fietsen komen ook door Luttenberg, Mariënheem, Heeten en Elshof. Bij de finish in Raalte wordt iedereen als winnaars binnengehaald door een echte wielerspeaker. Vervolgens is er nog een spetterende afterparty.

 

Aanmelden voor Leontien Ladies Ride kan tot kort voor de start via de website www.leontien.nl. Daar is ook alle overige informatie over de tocht te vinden. Meer informatie over de uitzendingen van RTV Oost is te vinden op www.rtvoost.nl.

 

Artikel delen: