Winkeldieven na strooptocht aangehouden

 

MEPPEL – Donderdagmiddag zijn in een winkel in de kruisstraat twee mannen uit Roemenië, 32 en 23 jaar oud,  aangehouden nadat ze kleding hadden gestolen. Twee andere verdachten wisten te ontkomen. In de winkel en daarbuiten werd een hoeveelheid gestolen kleding teruggevonden in geprepareerde tassen.

 

De gestolen kleding, met een gezamenlijke waarde van ruim achthonderd Euro, is terug in de winkel. Na overleg met het Openbaar Ministerie is aan de twee aangehouden verdachten elk een geldboete van 340 Euro opgelegd.

HOOGEVEEN – Donderdagmiddag heeft de politie drie vrouwen uit Zwolle aangehouden na winkeldiefstallen. Ze waren betrapt in een winkel in de Hoofdstraat bij de diefstal van kleding. Daarna sloeg de benadeelde winkelier alarm en ging op onderzoek. Hij trof ze in een andere winkel aan, waar ze ook al goederen gestolen bleken te hebben. De politie werd gewaarschuwd waarna de drie, 34, 18 en 16 jaar oud, werden aangehouden. Ze bleken gestolen kleding uit diverse winkels bij zich te hebben. De drie zijn ingesloten voor een nader onderzoek.

Artikel delen: