FREE-WHEEL Skeelermarathon Ommen

 

OMMEN – Na 5 jaar van afwezigheid staat de Free-Wheel skeelermarathon van Ommen weer op de kalender van de KNSB. Op dinsdag 10 juli 2012 zullen de straten van het parcours in de Dante weer in beslag worden genomen door de gehele nationale skeelertop en eventueel enkele buitenlandse vedettes. Onder de nationale skeelertop mogen wij ook rekenen onze plaatselijke favoriet: Sharon Hendriks, die bij de dames haar opwachting maakt.  

 

In 2007 was het voor het laatst dat het skeelerpeloton door de straten van Ommen raasde. Na jarenlange toewijding van ruim 23 jaar, waarin Egbert Boezelman (nu 74 jaar) de grote man achter de organisatie was, viel helaas in het voorjaar van 2008 het doek voor de skeelermarathon te Ommen. Dit was echt een domper voor de skeelersport. Het parcours in de Dante behoort tot 1 van de mooiste parcoursen in Nederland. Er was altijd veel publiek en vooral de combinatie met de Ommer Bissingh was perfect.

Alle ingrediënten zijn aanwezig en ijsvereniging de Doorloper wil er na 5 jaar van afwezigheid weer een geweldig sportevenement van maken. Op dinsdag 10 juli wordt er gestreden om de KPN – Inline cup. Naast de veteranen en Heren B (beloften) zullen ook de Dames het asvalt gaan betreden. In het peloton van de Dames bevindt zich ook Sportvrouw van Ommen 2011: Sharon Hendriks. Sharon behoort tot de Nederlandse skeelertop bij de junior-dames en kan wellicht het vuur aan de schenen leggen bij meervoudig Nederlands kampioen en leidster in stand van de KPN-inline cup, Manon Kamminga.

Als afsluiter van de avond komen de Heren A (Top divisie) in actie. De “echte matadoren” die snelheden halen van 60 a 65km/u. Oude bekenden als Erik Hulzebosch en Rene Ruitenberg hebben inmiddels de skeelers aan de wilgen gehangen, maar hiervoor is weer jong talent in de plaats gekomen. Mannen uit de regio van Ommen zoals een Ingmar Berga uit Hoogeveen (Europees kampioen in-line op de Marathon 2010) en een Garry Hekman uit Gramsbergen (Meervoudig Nederlandskampioen) zullen de strijd aan gaan met klassementsleider Crispijn Ariëns en oude bekende Arjan Smit (7-voudig Nederlandskampioen). Het belooft in ieder geval een spannende strijd te worden.

Voorafgaand aan de strijd om de KPN in-line cup/ Free-Wheel Skeelermarathon kunnen kinderen in de leeftijd van de basisschool en middelbare school meedoen aan een plaatselijke jeugdwedstrijd. Deze gaat om 16.00 uur van start. Inschrijving kan vanaf 15.00 tot 15.45 uur bij de start/finish bij de kievitstraat te Ommen.

Kijk voor meer informatie op www.dedoorloper-ommen.nl

Bijgaand het programma:
   16.00 – 17.00 uur: Plaatselijke jeugdwedstrijd
   17.15 – 18.00 uur: Masters (20 km)
   18.00 – 19.00 uur: Heren B (30 km)
   19.00 – 19.45 uur: Dames (25 km)
   19.45 – 21.00 uur: Heren A (42 km)

 
 

 

Artikel delen: