Zandwegen worden er weer niet beter op

Dit is geen maanlandschap of polderakker, maar een weg waar echt verkeer over moet, zo zag het er voor in de week zo’n beetje uit: Droevig!

 

DALFSEN – STERREBOS – De zandwegen in het buitengebied hebben het weer zwaar te verduren gehad de afgelopen weken. Zo ook de Sterrebosweg, het is soms net als je op spoorrails rijd. Enorme sporen en kuilen. Dat is echt wel jammer net voor het hoogseizoen. Te meer daar ook een prachtige camping aan ligt met prima voorzieningen voor invaliden, die natuurlijk ook deze mensen aantrekt, maar die komen met een tochtje met hun karretjes bedrogen uit. Deze situatie is niet alleen voor toeristen, maar ook voor de aanwonenden super vervelend, of wel niet meer van deze tijd.

 

Gelukkig wordt er over een fietspad gesproken langs deze weg, dat zou een hele verbetering en ook en opluchting zijn. Aanwonenden  en zelfs de (voor) ouders van de aanwonenden zijn daar al bijna 50 jaar voor aan het strijden. Zij hopen op eindelijk een snelle oplossing, temeer de centjes er voor klaar liggen. Je zou denken: niets staat meer in de weg om het uit te voeren. Want ook voor fietsers is het nu geen pretje en in het donker zelf levensgevaarlijk om van dit soort wegen gebruik te maken.

Artikel delen: