Zeker en snel van D naar L? Dacht het wel!

LEMELERVELD – Ondanks de noodzakelijke bezuinigingen krijgt Lemelerveld toch een sterk verbeterd openbaar vervoer. Het onderzoeksrapport ‘Zeker en snel van D naar L’ van de PvdA Dalfsen krijgt eind van dit jaar een concrete invulling. Dalfsennet kwam als eerste media vorige week met het goede nieuws naar buiten. In de nieuwe dienstregeling van Syntus wordt een rechtstreekse busverbinding van Lemelerveld naar Dalfsen met aansluiting op de treinverbinding naar Zwolle opgenomen.

 

Hiermee krijgt het dorp de zo gewenste snelle verbinding naar haar provinciale hoofdstad.
De fractie van de PvdA is verheugd over deze nieuwe ontwikkeling, die een positief effect zal hebben op milieu, mobiliteit en op de leefbaarheid van Lemelerveld. Er is door zowel het provinciaal bestuur, alsmede vervoerder Syntus serieus gekeken naar de conclusies en aanbevelingen uit het PvdA-rapport. Daarmee mag dus ook geconcludeerd worden dat er goed naar de inwoners van Lemelerveld is geluisterd. Eind 2009 deden bijna driehonderd inwoners mee aan het onderzoek. Maar liefst 87% van de respondenten was van mening dat het openbaar vervoer in Lemelerveld matig tot slecht geregeld was. Een van de conclusies was dat een goede en snelle bereikbaarheid naar Zwolle voor studerende en werkende inwoners van groot belang is. De bereikbaarheid van het dorp Dalfsen heeft voor relatief veel (met name oudere) inwoners een belangrijke functie vanwege verschillende sociale voorzieningen.
Ondanks een groot draagvlak voor de verbinding Lemelerveld naar Dalfsen zijn er ook mensen die hier misschien minder blij mee zijn. Door bezuinigingsmaatregelen van Provincie Overijssel zal de buslijn met Heino namelijk komen te vervallen. De verbinding via Heino heeft als nadeel dat het met ruim drie kwartier de minst snelle is. Bovendien staat de bus vanuit Zwolle tijdens de spitsuren regelmatig in de file. Het gevolg hiervan is dat passagiers in Heino de aansluiting op de bus naar Lemelerveld missen en een half uur moeten wachten. In de nieuwe dienstregeling zal deze lijn als scholierenroute in de ochtenduren worden gehandhaafd. Provinciaal bestuurders gaan in samenspraak met Syntus en Plaatselijk Belang nog vaststellen aan welke verdere aanvullende vervoersmogelijkheden nog behoefte is.
Medio december 2012 zal de eerste rechtstreekse busverbinding van Lemelerveld naar Dalfsen een feit zijn. Tijdens het onderzoek hebben relatief veel inwoners aangegeven een goede OV-verbinding vanuit het dorp te prefereren boven het gebruik van de ‘heilige koe’. Zeker in een tijd van recessie is ook vanuit economisch opzicht deze rechtstreekse verbinding een aanwinst voor het dorp te noemen.
Website
www.dalfsen.pvda.nl

Artikel delen: