Toerclub Dalfsen naar NK ploegentijdrit

 

 

DALFSEN – Op zaterdag 29 september 2012 nemen een zestal heren van Toerclub Dalfsen deel aan het Nederlands Kampioenschap ploegentijdrit voor amateurs. Dit NK wordt jaarlijks gehouden voor wielerverenigingen met een amateurlicentie. Er wordt een beperkt aantal teams toegelaten van NTFU verenigingen, waarvan Toerclub Dalfsen er 1 is.

 

De wedstrijd gaat over een parcours van ruim 42 kilometer in en rondom Lauwersoog . Zie www.nckwielrennen.nl Het team bestaat uit 6 deelnemers, waarbij de tijd van de vierde deelnemer die over de finish komt geldt als eindtijd. De 6 renners zullen op de hielen worden gezeten door een heuse volgauto (de chauffeur is inmiddels al gecontracteerd), hetgeen verplicht wordt gesteld door de organisatie.

Ook (ex)profrenners, die nog lid zijn van een amateur wielervereniging, doen mee waardoor de kans aanwezig is dat je je kunt meten met een Erik Dekker, Lars Boom of Servaes Knaven.

Voor Toerclub Dalfsen is dit weer een nieuwe weg die wordt ingeslagen. Ieder jaar zoeken zij weer naar ideeën en mogelijkheden om fietsers te prikkelen met uitdagingen die nog niet eerder zijn aangegaan. Voor het eerst dit jaar is er een groep “fanatiek”, die op donderdagavond een vast en veilig parcours rijdt. Vanuit deze groep is dan ook de deelname aan dit kampioenschap ontstaan. Direct na de zomervakanties gaan ze dan ook weer volop trainen op duur en snelheid, want het doel is om binnen het uur te finishen.

Het NK ploegentijdrit wordt diezelfde dag ook verreden door junioren. Toerclub Dalfsen wil proberen om volgend jaar ook met een juniorenteam aanwezig te zijn. Hiervoor kan zich jong en jeugdig talent aanmelden. Zij kunnen dan op donderdag meefietsen met de huidige groep en zullen dan ook begeleiding krijgen. Mocht je interesse hebben meld je dan aan door een mail te sturen naar info@toerclubdalfsen.nl

 

 

 

 

Artikel delen: