Regio Politie Persberichten van zaterdag 29 september 2012

Agressieve man in woning en cel

Kampen- Vrijdagmiddag 28 september is bij een vechtpartij in een woning aan de Frans Walkatehof een 34-jarige man uit Kampen aangehouden. De man was op bezoek bij 32-jarige plaatsgenoot en bracht zonder directe aanleiding diverse vernielingen aan. Hij werd in een tuin verderop aangehouden voor openbare dronkenschap. De man bleef tijdens het vervoer naar het politiebureau in Zwolle dusdanig agressief dat hij probeerde meerdere malen de ruiten van de auto eruit te koppen.

Dit gedrag zette zich voort in zijn cel waarna hij is overgeplaatst naar een RIAGG-cel. Daar kopte hij nog een deuk in de lift. Vermoedelijk was de man onder invloed van drugs. De man kan gezien zijn toestand pas op een later moment worden verhoord.

 

Aanrijding tussen bestelbus en scooter

Zwolle- Vrijdagochtend 28 september is aan de Esdoornstraat een 21-jarige vrouw met haar scooter door een 32 –jarige bestuurder van een bestelbus aangereden. De bestuurster van de scooter reed vanuit de Esdoornweg naar de kruising Rembrandtlaan Esdoornweg waarna de bestelbus plotseling achteruit reed. Zij heeft deze niet meer kunnen ontwijken en is rechts tegen de achterbumper gebotst. Doordat de bestelbus achteruit bleef rijden is de scooter met de voorzijde onder het busje beland. De vrouw is ter controle per ambulance vervoerd naar het ziekenhuis en bleek kneuzingen aan schouder en arm te hebben opgelopen.

 

Verkeerscontrole Binnenstad

Zwolle- In de nacht van donderdag 28 op vrijdag 29 september zijn bij een verkeerscontrole aan de Jufferenwal 10 bekeuringen uitgereikt aan fietsers die zonder licht reden.

 

Vechtpartij en belediging

Deventer- In de nacht van vrijdag 28 op zaterdag 29 september is bij een uitgaansgelegenheid op de Brink een 25- jarige man uit Deventer aangehouden voor agressief gedrag en belediging van agenten. De man was betrokken bij een vechtpartij. Toen de agenten de man staande probeerden te houden, kon hij geen legitimatiebewijs tonen. De man kreeg de opdracht het uitgaansgebied te verlaten, maar deed dit uiteindelijk niet en schopte vervolgens bij een andere horecagelegenheid stennis. Toen de agenten hem nogmaals vorderden het uitgaansgebied te verlaten, weigerde hij weer en stak twee middelvingers op naar de agenten. De man is aangehouden en ingesloten op het politiebureau.

 

Dronkenschap en verzet

Deventer- In de nacht van vrijdag 28 op zaterdag 29 september is bij een uitgaansgelegenheid op de Brink een 43-jarige man uit Deventer aangehouden voor het mishandelen van portier uit Groesbeek. De 43-jarige man werd door de 23-jarige portier geweigerd wegens dronkenschap waarop de man hem vastpakte en schopte. Bij de aanhouding verzette de dronken man zich en kwam ten val. Hij liep een wond aan zijn hoofd op. De man is ter controle naar het ziekenhuis vervoerd. Hij bleek geen ernstige verwondingen te hebben en is vervolgens ingesloten op het politiebureau.

 

Vermiste Deventenaar gezocht

Getuigenoproep

Deventer – Sinds vrijdagmorgen 28 september zoeken familie, vrienden en de politie naar de 41-jarige Ronald Schiphorst uit Deventer. Hij is in de war, gebruikt daarvoor medicatie en verliet in de nacht van donderdag 27- op vrijdag 28 september onopgemerkt zijn woning. Hij vertrok in een zwarte Dacia Logan. Die auto werd vrijdagmorgen jl., als gevolg van een aanrijding, zwaar beschadigd aangetroffen op de Averlose Houtweg onder Diepenveen. Er is de omgeving van deze auto enkele uren naar hem gezocht, waarbij gebruik werd gemaakt van een speurhond en een politiehelikopter. Tot op heden is geen spoor van hem gevonden. Schiphorst is een blanke man van 1.80 – 1.85 m. lang, heeft een kaal geschoren hoofd en is vermoedelijk zonder schoeisel (blootsvoets of op sokken) vertrokken. Hij droeg een bruine joggingbroek met oranje strepen aan de zijkanten, een bruin/grijs zomerjack en een T-shirt. Mogelijk is hij door de botsing op de Averlose Houtweg zichtbaar gewond. Zijn partner, familie en de politie willen graag bekend worden met de verblijfplaats van Schiphorst. Bij zijn aantreffen wordt verzocht zo spoedig mogelijk contact op te nemen met de politie via 0900-8844.

 

Artikel delen: