Onnodig en duur verlies USV

NIEUWLEUSEN – Door thuis met 1-2 te verliezen van concurrent RDC, blijft USV hangen in de onderste regionen van de vierde klasse. De Deventer fusieclub legde de basis voor de overwinning in de eerste helft toen USV kleurloos speelde en aanvallend geen enkele vuist kon maken. Al in 8e minuut kwam RDC op voorsprong. Een afgemeten voorzet van Antonio La Macchia werd bij de tweede paal ingekopt door de compleet vrijstaande Nick van Laar.

Daarna viel er weinig meer te beleven. Vlak voor rust mocht RDC routinier Vincent Lubberts een vrije trap nemen vanaf de zijlijn. Zijn lage inzet werd door iedereen gemist, inclusief doelman Damian Scholten (0-2). Met de jonge Patrick Vedder voor Mathijs van Faassen kwam USV na rust ineens een stuk beter voor de dag. Met goede combinatiespel werd de verdediging van RDC nu wel onder druk gezet. In de 52e minuut leidde dit tot de aansluitingstreffer. Kevin Mosterd ging goed door en klopte doelman Anco Jansen Van het  Laar in de verre hoek. Ook daarna had USV het betere van het spel. Een inzet van Frank Kuiper rolde net langs de verkeerde kant van de paal en ook de hardwerkende Kevin Mosterd was nog een keer dichtbij succes.

Diep in blessuretijd leek USV de in de eerste helft opgelopen schade alsnog te repareren. De laatste bal van de wedstrijd werd schitterend ingeschoten door Kay Huzen, maar Jansen Van het Laar hield met een fenomenale redding zijn ploeg overeind. Zondag gaat USV op bezoek bij Davo. De wedstrijd op het Deventer sportpark Rielerenk begint om 14.00 uur.