Live muziekfeest ‘Zuthem Decibal’ in Laag Zuthem

Zuthem Decibal is een LIVE Muziekfestival met een zeer gevarieerd scala aan bands. Zuthem Decibal wil vooral podium geven aan beginnende bands, uit de regio of directe omgeving. Het plezier beleven aan het maken van muziek en het beluisteren en meebeleven van live-acts is het uitgangspunt tijdens dit muziekfeest dat plaats zal vinden op 17 november 2012.

 

Dit jaar zijn onder andere veel veelbelovende nieuwe bands en acts uit de provincie Overijssel van  de partij. Naar aanleiding van de geweldig enthousiaste reacties van het publiek heeft de organisatie de Zwolse band Tiger Love Machine opnieuw op de bühne gevraagd, met  onvervalste rock feest muziek
Ook is er een optreden van de band A letter Home geboekt en komt de Oer Sallandse band Dut ow Deugt een geweldige uitsmijter verzorgen van Nederlandstalige en Engelstalige (Boeren) rock nummers. Ze zullen een groot aantal Normaal nummers spelen, aangevuld met oude rock klassiekers.
Een relatief nieuwe band, al spelen de artiesten al veel langer lang is de band A Letter Home. A Letter Home is een vierkoppige formatie uit Zwolle, Leeuwarden, Duitsland en Zuid-Afrika die hun eigen FolkPop met veel energie brengt. Elk optreden wordt gespeeld alsof het hun laatste is en ze krijgen, dankzij hun enthousiasme, het publiek altijd mee. De mix tussen akoestisch en elektrisch is verrassend, de catchy nummers liggen goed in het gehoor en hebben altijd een verhaal te vertellen.
Bijna een primeur voor Nederland is het optreden van de “nieuwe” band Two Way Society, de band is weliswaar nog maar pas ontstaan maar er spelen doorgewinterde rasartiesten in. Het nieuwe aan het concept van Two Way Society is echter dat de bandleden het “tweerichtingsverkeer” zoeken, ofwel interactief willen zijn met hun luisteraars en fans. Gitarist Muco Hafizovic, stuwende kracht achter Two Way Society speelde hiervoor in de revelatie van ZD11, namelijk KinKobra uit Gorinchem. Het belooft dus ook dit jaar weer veel goeds, deze nieuwe band Two Way Society ( onthou die naam).

Uit Deventer komt de vier man sterke rockformatie Lick , een oersolide rockband die eigen Engelstalige nummers zal laten horen. Dit optreden wordt gekenmerkt door een hoog rock&roll gehalte in een volle authentieke sound wat doet denken aan Aerosmithh en Guns & Roses uit de tachtiger jaren.
Waar we echt trots op zijn is het contract wat we afgesloten hebben met de mannen van The Road Home, vier jongens rond de 20 uit Enschede. Sinds 2011 wordt er ‘high voltage-rock’ uit de instrumenten getrokken en wordt er zoveel mogelijk gespeeld om het punkrock&roll ‘evangelie’ te verspreiden. De provincie- en landgrenzen moeten het daarbij regelmatig ontgelden. De meeste bandleden hebben al lokaal furore gemaakt in verschillende bands, maar de formule is nog nooit zo catchy en rauw geweest als in deze band: The Road Home.

De mosterd halen de oprechte rockers bij een aantal grote helden op leeftijd. Springsteen, Costello en Waits knikken tevreden toe terwijl recentere invloeden als Social Distortion, The Loved Ones, Alkaline Trio en The Gaslight Anthem schuldig zijn aan de onvol- wassen gretigheid die door de pakkende songs is gevlochten.
The Road Home was 25 augustus ook afgevaardigd voor de provincie Overijssel in De Melkweg Amsterdam tijdens het jaarlijkse showcase festival Sena Performers POPnl Awards.
Ook staat The Road Home in het voorprogramma van The Toy Dolls op  7 Oktober in de Metropool in Hengelo!
Ook helemaal nieuw dit jaar zijn de huiskamerconcerten “Bij de Buren”  ofwel in de zaal van Cafe de Buurman, naast de grote hal van Zuthem Decibal, waar kleinere groepen en singer/ songwriters te zien en te horen zullen zijn.
We hebben inmiddels al een paar namen op de lijst staan, waaronder Tim van Doorn ( voice of Clueless) als singer / songwriter, die monmenteel hoge ogen gooit in De Grote Prijs van Nederland in de categorie Singer/ Songwriter
Daarnaast hebben we de band Stinkend Reich met “luisterliedjes” over bier, beenham en vrouwen.
Waar we ook veel goeds van verwachten is het akoestisch optreden van de punk rock band Midnight Menace, de band rond zangeres Heleen Tichelaar. Inmidddels de derde keer dat Heleen nu optreedt op Zuthem Decibal, de allereerste editie met haar toenmalige band Private Eye, later met Midnight Menace op het (hoofd) podium stevig punk rockend en nu met dezelfde band,
aangevuld met celliste Ilse Gerritsen (ook uit het voormalige Private Eye) in een akoestische sessie “Bij de Buren”.
Een welkome aanvulling op het programma is de band Komt-Amma-Goed uit Boekelo met muziek, wat de band zelf beschrijft als “stevige huisvaderrock” Wordt dus weer een echt muziekfeest dit jaar.

Met diverse andere artiesten zijn we nog in contact om de lijst nog wat verder uit te breiden.
Ook zijn we nog bezig om Zuthem Decibal ook een plek te laten zijn waar beeldende kunstenaars hun werk of kunsten kunnen laten zien, later hierover wellicht meer.

Vorig jaar is al en begin gemaakt met een verdere uitbouw van het festival en inmiddels maakt het festival deel uit van het Provinciaal Talent Podium Plan wat wordt ondersteund door Kunst Cultuur Overijssel (KCO)
De pauzes/bandwissels worden wederom opgevuld door The Hanging DJ’s, Roel en Erik (bekend o.a. van hun optredens in Hedon en Cafe de Singel in Zwolle) die inspelen op de muzieksoort die de volgende act gaat brengen en het feest verder zullen opleuken.
Meer informatie is te vinden op de website www.zuthemdecibal.nl , via www.facebook.com/ZuthemDecibal of via www.twitter.com/ZuthemDecibal
 Voor meer informatie kan ook contact opgenomen worden met Gerard Adema op tel. nr. 06-20331323, of op mail: info@zuthemdecibal.nl

We hebben een contract afgerond met het bedrijf Soundcheck uit Zwolle wat voor ons het volledige pakket aan geluid en licht gaat leveren. Weer beter en professioneler dan voorgaande jaren.

 

Artikel delen: