Oproep voor het delen van uw informatie over “vrogger”

 

HOONHORST – De “Werkgroep Hoonhorst”van de historische kring Dalfsen is blijvend op zoek naar geschiedenis in en rond Hoonhorst. Van het dorp zelf is al heel wat bekend, zie de geschiedenis van de kerk, de school, molen Fakkert en Kappers. Maar van het buitengebied zijn er nog veel mogelijkheden voor het vastleggen van informatie voor ons nageslacht. Te denken vooral aan oude foto’s en andere beschrijvingen van ons buitengebied en van onze buitenplaatsen.

Wij denken aan het digitaliseren of het opnieuw afdrukken van alle oude foto’s en luchtfoto’s van boerderijen. Bent u in het bezit van oude foto’s of kaarten uit het buitengebied of van boerderijen, van oude klederdracht, landbouwwerktuigen of iets dergelijks, geef ons de kans er een kopie van te maken.
Zit u met oude fotoboeken waar u geen weg mee weet, oude bidprintjes en geboortekaarten, gooi niets weg, maar schenk het aan onze vereniging. Ook een kopie kan voor ons waardevol zijn.
Kortom wij kunnen oude informatie altijd gebruiken. Kent u streekverhalen of gewoontes of hebt u een mooi verhaal over “vrogger”, vertel het ons. Misschien kunnen wij zoiets vastleggen.
Velen kennen nog de periode dat er geen waterleiding was, geen gas en elektra en vrijwel geen verharde wegen en openbaar vervoer. De kerk en de school werden te voet bezocht, soms over grote afstanden via modderige wegen en kerkpaden. Het leven zag er heel anders uit. Over die tijd is zoveel te vertellen wat de moeite waard is om vast te leggen. Met uw hulp kunnen we de geschiedenis rond Hoonhorst extra boeiend maken, ook voor de mensen die na ons komen.
Hebt u informatie voor ons laat het ons weten. De werkgroep Hoonhorst bestaat uit; Margreet Oosterwijk, Herman Lankhorst, Bennie de Ruiter, Gerard Kappers en Wim Schrijver.
Stuur uw informatie per mail aan; hoonhorst@historischekringdalfsen.nl of anders, bel ons gerust.
Als we met uw hulp weer wat informatie vast kunnen leggen voor ons nageslacht, zal ieder daar blij mee zijn.
Historische werkgroep Hoonhorst.

Artikel delen: