Eerste hulp: is echt niet meer vanzelfsprekend

DALFSEN – STERREBOS – Vanmiddag kwam een 68 jarige dame te vallen met haar fiets. Vermoedelijke oorzaak kuilen in de weg. De dame lag langs te kant van de weg te creperen van de pijn. Haar man vermoedde dat haar arm of pols gebroken was. Hij had wel een mobieltje bij zich, maar geen telefoonnummer van een taxi. Bovendien is er daar in het Sterrebos geen gsm bereik. Dus ging hij de buurt maar door op zijn fiets om op een adres  een  telefoonnummer van taxibedrijf te achter halen. TCR werd gebeld, vermoedelijk werd deze telefoon doorgeschakeld naar Raalte of Deventer.

Het duurde in ieder geval wel allemaal lang voor er iemand aan de telefoon was. Toen is gevraagd een taxi te sturen naar de Sterrebosweg voor vervoer naar een ziekenhuis in Zwolle. De dame aan de telefoon moest eerst bellen om te informeren of er wel een taxi beschikbaar was. Na weer lang wachten kwam ze met de mededeling dat er over 3 kwartier een taxi zou kunnen zijn. Dat is veel te laat. De man: dan bellen we wel een ambulance, dus 112: Ik wil graag een ambulance voor mijn vrouw die langs de weg ligt met een gebroken arm of pols. Na lang doorvragen door deze telefoniste kwam ze met de mededeling hiervoor komt geen ambulance. Je zult toch wat anders moeten regelen. Er zat niets anders op, om maar weer de TCR te bellen. De gewonde dame is ondertussen naar een veilig heenkomen gesleept, wachtend op een taxi.
Ondergetekende had met alle plezier zelfs gratis met de auto naar een ziekenhuis willen rijden, maar binnen een half uur verwachten we 40 gasten die besproken hadden. Die kan je ook niet zo maar in de steek laten. Op het eind van de dag kwam de man nog even terug om ons te bedanken voor de hulp en vertelde dat zijn vrouw in het gips zat en dat er inderdaad een breuk was. Ook de fiets van zijn vrouw (stond veilig bij ons binnen) heeft hij toen meegenomen. Zo zie je maar weer: eerste hulp is al niet eens meer vanzelfsprekend!! En daar schrik toch ik echt wel van moet ik eerlijk toegeven.

Artikel delen: