De biologische varkenswandeling groot succes

DALFSEN – STERREBOS – De wandeling van af Partycentrum Het Boskamp in Dalfsen naar de biologische varkens van de fam. Overesch is in bijzonder goede aarde gevallen. Zo pakweg 150 mensen maakten hier gebruik van. Het idee om een dergelijk wandeling te organiseren is 8 dagen geleden ontstaan toen bleek dat de varkens nog zeker tot begin januari hier zouden lopen.

 

Het plaatsten op- en de kracht van Dalfsennet doet dan wonderen. Maar ook het prachtig weer van vanmorgen en in het begin van de middag was er mede debit aan dat het mensen toch zin kregen om te wandelen. Rond half twee melden de mensen zich massaal om een gratis routebeschrijving te halen. Na een mooie wandeling van een half uur via een hele duidelijke omschrijving kwam met bij de varkens aan.

Daar stond ook de Fam. Overesch, de eigenaar van deze varkens om te vertellen over deze manier van bosonderhoud. Een uur later waren ze zo schor als een kikker, zoveel vragen moesten ze beantwoorden  aan de zeer geïnteresseerden bezoekers. Een mooi stukje PR door het bedrijf van Overesch.

Na alles te zien te hebben ging met volgens de routebeschrijving weer naar Het Boskamp langs de schaapskooi aan de Bosrandweg, lopen richting de dampende snert en de heerlijke huisgemaakte balkenbrij. Daar kon nog gezellig nagepraat worden.

Voor de derde zondag van deze maand was de grote parkeerplaats bij Het Boskamp weer veel te klein. De volgende wandeling staat gepland op zondag 27 januari onder voorbehoud dat er geen sneeuw ligt. Deze wandeling zal een ludieke gaan worden. Zeer binnenkort meer hier over. Via een ander item zullen we de routebeschrijving van de varkenswandeling plaatsen. Zodat mensen die vandaag niet in de gelegenheid waren om mee te doen, dit op hun eigen houtje nog eens kunnen ondernemen.

Artikel delen: