Routebeschrijving wandeling naar de biologische varkens Dalfsen

Deze route loopt over paden die zijn opengesteld door de grondeigenaar. Maak daar gebruik van! Honden moeten wel aan de lijn.

 

Start: Ga op de Sterrebosweg met de rug naar het restaurant staan

Wandel recht tegenover Het Boskamp het bospad in.
Na kleine verhoging bij driesprong rechts aanhouden.                    Pad kruist een sloot, rechter  pad  aanhouden.                                                                               Pad kruist volgende sloot, volg pad tot het eind.
Daar gaat u rechts ( bij paal natuurmonumenten.)
Na 300 voetstappen gaat u links. Dit smalle paadje helemaal volgen tot u op breder zandweg komt. Dat is een behoorlijke afstand. Ga daar rechts af.

Bij omgevallen boom gaat u links, en volg de kronkel.
Na 200 meter ziet u een hekwerk, een voederplaats en daar lopen de varkens. Op dit punt was de uitleg door de Fam. Overesch. Als u dit allemaal heeft aanschouwd, kunt u rechtdoor,langs de afrastering aan de rechterkant. Waar de afrastering afbuigt, gaat u nog een stukje recht door. Aan het eind van het pad kan u linksaf, via Heideweg, Diezerstraat en Sterrebosweg. Er staat behoorlijk water op deze paden. Doet u dit, dan is de afstand zeker 5 kilometer.
Maar u kunt hier ook rechtsaf gaan, volg dan deze beschrijving. Na boerderij aan uw linkerhand gaat u rechtsaf het fietspad op. Nu loopt u op de Bosrandweg. U komt tijdens deze wandeling langs een bankje en vervolgens langs een schaapskooi, ziet u die, dan loop je nog steeds goed. Na singel aan de rechterkant ziet u rechts een woning verschijnen. Langs het fietspad staat rechts een heg.
Na het einde van deze heg gaat u rechts, langs de afrastering. Waar de afrastering stopt gaat u nog 30 meter rechtdoor. De weg buigt naar links. Volg deze kronkelweg tot de Sterrebosweg. Daar gaat u rechts af. Dan nog 500 meter en u bent weer bij Het Boskamp. Ook is hier snert, balkenbrij, warme chocolade en glühwein verkrijgbaar.
Deze wandeltocht van vandaag wordt u aangeboden door partycentrum Het Boskamp in samenwerking met Overesch Raalte. Zie www.overesch.nl

We kunnen u al verklappen dat de volgende wandeling van Het Boskamp zal zijn op zondag 27 januari, dat wordt een hele speciale. Houd u www.dalfsennet.nl en www.hetboskamp goed in de gaten.

Artikel delen: