De laatste oudejaarsdag als postbode

 

DALFSEN – Bijna zou hij mij ontglippen, maar ik heb postbode Rientjes staande kunnen houden. Want we kregen al eerder bericht dat zijn taak als (vrolijke) postbode er bijna op zit. Jaren heeft hij het dorp Dalfsen bediend en voorzien van rekeningen, waar niet altijd iedereen blij mee was. Maar gelukkig bracht hij ook uitnodigingen voor bruiloften en vrolijke, gezellige vakantiekaartjes. Dat maakt dan weer een boel goed. Maar hij bepaald ook niet de inhoud van de post.

 

Hij kwam het wel altijd keurig brengen. Nog 14 dagen, dan zit zijn taak er op. Ik heb begrepen dat ze zelfs in Raalte al een standbeeld van hem hebben neer gezet. Wat ze in Dalfsen gaat doen is nog niet duidelijk. Ik heb het vermoeden dat het hele muziekkorps nog wel voor hem gaat uitrukken op zijn laatste werkdag. Dalfsenaren zullen deze Lemelervelder nog wel gaan missen denk ik. Wat zal het rustig worden in de Dalfser straten!

Henk vermoedelijk komen we je nog één keer tegen in Dalfsen en daarna heel veel plezier met de vrije tijd en geniet er van. Misschien kunnen we je nog wel strikken als correspondent voor het gebied Lemelerveld voor Dalfsennet. Want tammee hej tiet zat!

Artikel delen: