Jongemannen aangehouden voor belediging en wederspannigheid

OMMEN – Een 18-jarige en een 17-jarige man uit Ommen zijn in de vroege ochtend van 1 januari op de Prinses Julianastraat aangehouden voor respectievelijk belediging en wederspannigheid.
De politie kreeg een melding van een vechtpartij in de Brugstraat. Daar waren een aantal personen erg agressief omdat ze geweigerd waren bij een horecagelegenheid, maar na herhaaldelijk aandringen vertrok men toch.

 

 De politie bleef in de omgeving surveilleren en toen ze de groep even later weer tegenkwamen bij de Prinses Julianastraat begonnen meerdere personen beledigingen naar de politieagenten te uiten. In eerste instantie negeerden de agenten dit, maar toen de 18-jarige jongen naast de politieauto ging staan en door bleef gaan met het beledigen werd besloten hem aan te houden. Hij verzette zich hierbij heftig en ook de andere leden uit de groep probeerden de aanhouding te voorkomen. Na komst van collega’s lukte het uiteindelijk de man aan te houden. De 17-jarige man bleef ook toen vervelend en probeerde de aanhouding te beletten. Hij is hierop zelf aangehouden voor wederspannigheid.

 

Artikel delen: