Afval uitdaging

DALFSEN – Dit weekend viel bij ons in Dalfsen de brief van de ROVA op de deurmat waarin stond dat er omgekeerd moet worden ingezameld. Natuurlijk is de berg afval die wij produceren niet gering en is het scheiden van afval gewoon een goede zaak! Rova gaat vervolgens over tot het ophalen van restafval eens in de 4 weken. Dit kan naar mijn idee alleen voldoende zijn als je alle soorten afval goed scheidt.

 

Dalfser huishoudens met kinderen zijn genoodzaakt de luiers en blikafval nog steeds bij restafval te gooien omdat dit hier niet goed geregeld is. In het buitenland en zelfs in Hoonhorst zijn ze al veel verder met afval scheiden en in de gemeenten Aalten, Oost Gelre, Twenterand, en Urk wordt luierafval (wegwerpluiers) gescheiden ingezameld voor recycling. Het luierafval wordt na afvalinzameling vergist met gft-afval.
Mijn vraag is eigenlijk; hoe kan het dat er in een dorp met zoveel jonge gezinnen geen mogelijkheid wordt geboden om ons afval ook echt te kunnen scheiden.
Vaak zijn er berichten geplaatst op dalfsennet waar er afval is gedumpt. Zoiets praat ik natuurlijk nooit goed maar kan er hierdoor wel meer worden verwacht.

Groet’n

Een  bezorgde Dalfsenaar

Wij kregen gisteren de afrekening van de gemeente van het restafval: Je schrikt er van wat je op deze manier toch bespaart. Het kost je nagenoeg niets meer. Red.

 

Artikel delen: