Carnaval in Lemelerveld, wees welkom!

LEMELERVELD – Carnavalsvereniging De Sprokkelaars hebben ook dit jaar weer een kleurrijk programma voor jong en oud op stapel staan onder het motto “Niets is wat het lijkt”, met als afsluiter natuurlijk de apotheose van Carnavalsvierend Salland: de Multilight Verlichte Optocht. Lemelerveld straalt van enthousiasme, Residentie Reimink bereidt zich voor op trillende grondvesten, de Sprokkelaarsburcht zal wederom vol leut en gein bestormd worden.

De jeugd heeft de toekomst en zullen op vrijdagavond het goede voorbeeld geven, vanaf 19.00 uur zijn alle carnavalisten van groep 6, 7 & 8 van harte welkom in de Pub van de Residentie om samen met Jeugdprins Wouter de Eerste het startsein eraf te knallen. Onder leiding van de DJ’s van Jump Inn beloofd dit een geweldig begin te worden van Carnaval 2013.

Nadat alle deelnemers op de zaterdag de voltooiing aan hun creaties afhandelen volgt de optocht door het Sprokkeldorp vanaf 13.00 uur. Party DJ Marcel brengt op dat moment al de juiste klanken ten gehore in het voorcafé van de Residentie en blijft dit doen tot aan de avondkoffie.
DJ HitcH is een kersverse trots van De Sprokkelaars, gevist uit de kweekvijver der DJ’s: Zaal Dijk Lemele. Hij maakt zijn debuut samen met de vertrouwde DJ Hasty. Samen zullen zij voor, tijdens en na de prijsuitreiking zotten en narren naar een ongekende feesthoogte brengen.

Zaterdagavond staan de plaatjesdraaiers van DJ Team Het Einde op de planken van de Residentie. Ludiek, onnavolgbaar, chaotisch, amusement. In een inmiddels steeds wijdere omtrek is het bekend dat deze Lemelervelders (oud Prins Pee & Nar Niels) er steevast een uitmuntende happening van weten te maken. Enthousiasme is aanstekelijk, mis het niet want niets is wat het lijkt!

De zondag is en blijft een familiedag, zo ook bij De Sprokkelaars. ’s Ochtends eerst allen aan de Sprokkelbrunch om vervolgens ieder z’n eigen weg te kiezen richting de buurtdorpen. Prins Gerben de Roffelaar en zijn gevolg zullen hun vrienden van De Piepenplassers bezoeken. Nadien verzamelen alle Sprokkelaars en Sprokkelinnen zich voor een heuse familieslinger in de Residentie. Wanneer “de grote jongens” uit Raalte ook retour zijn is het feest compleet. Party DJ Marcel weet ieder jaar weer jong en oud in een warme sliert door de zaal te laten stappen. Een unieke middag in saamhorigheid, de deur staat open voor iedereen!

Zondagavond nemen DJ Hasty en DJ HitcH het stokje weer over. De SuperSunday verdient een superslot en deze heren starten al wanneer de sleutel erin zit. Geen tijd van bijkomen, geen tijd om in te kakken. Van carnavalswals tot stuitermogelijkheid, het beloofd een bijzondere avond te worden.

De jongste jeugd en de ouderen vieren carnaval in het Sprokkeldorp op de maandagmiddag. Kindercarnaval van 14.00 uur tot 16.00 uur onder leiding van Jeugdprins Wouter de Eerste en zijn Raad van Elf, muzikale klanken van kindervrienden DJ Team Het Einde, bezoek van Prins Gerben de Roffelaar, Bloaskapel De Heujschudders; het wordt een doldwaze middag. Tegelijkertijd in het voorcafé de heuse Carnavalsbingo voor de ouderen onder ons. Wanneer de balletjes rollen vliegen de prijzen door de lucht, aanvang 15.00 uur.
Maandagavond draait Party DJ Marcel tijdens het Sallands Sprokkelcarnaval. Met bussen worden carnavalisten uit heel Salland bij elkaar gesprokkeld om samen Residentie Reimink op stelten te zetten. Sfeerverhogend zijn de altijd weer verrassende en creatieve outfits van velen, het lijkt wel een Carnavalsmodeshow. Een unieke avond, samen het Sallandse Carnaval; VRIJ ENTREE!

Carnavalsvrienden uit alle buurtdorpen sluiten dinsdagavond het Sprokkelfeest af middels de Multilight Verlichte Carnavalsoptocht. Le Grande Finale van de grootsten uit de omgeving. Van daglicht naar avondbetovering, pure kunst wat deze wagenbouwgroepen aan het publiek presenteren. Door uw komst, door uw warmte, door uw applaus verdienen deze deelnemers verlichting voor alle man- en vrouwuren. Als extra cachet een optreden van Slagwerkgroep Polyhymnia op straat! Je moet erbij zijn om het te geloven. De prijsuitreiking in de zaal wordt gezamenlijk gevierd, de finish is gehaald. DJ Hasty en DJ HitcH zorgen voor een betoverende ambiance met tevens een laatste groet aan Prins Gerben de Roffelaar en zijn gevolg.

De Sprokkelaars zijn er trots op om u het bovenstaande programma aan te kunnen bieden, gevarieerd in Carnavalsroes. Bloaskapel De Heujschudders staat te roffelen van ongeduld. Veur leut en gein, moet je bij De Sprokkelaars zijn!

Artikel delen: