Nog een record gebroken

DALFSEN – Warmterecord 30 januari vannacht al gesneuveld. Nadat dinsdagavond het warmterecord voor 29 januari al sneuvelde, is in de nacht van dinsdag op woensdag ook het record voor de 30ste uit de boeken verdwenen. Nog nooit was het zo zacht op 30 januari als woensdag, blijkt uit gegevens van Weeronline.nl en het KNMI.

Voor beide dagen stamde het record uit 2002, respectievelijk 11,8 en 11,9 graden Celsius. Rond 19.00 uur sneuvelde het record voor 29 januari al, direct na middernacht ging het tweede record eraan met 13 graden in De Bilt. Dat het record ’s nachts sneuvelt, komt door een aanvoer van zachte lucht vanuit het zuidwesten, die doorzet tot aan woensdagochtend. De relatief hoge temperatuur gaat wel gepaard met onstuimig weer. Aan de kust werd het op sommige plaatsen windkracht 8, aldus Weeronline.nl.
De warmste januaridag ooit gemeten is 13 januari 1993 met 15,1 graden. Volgens Weeronline.nl gaan de metingen waarmee meteorologen hun gegevens vergelijken terug tot het jaar 1901.(ingezonden bericht)

Artikel delen: