‘Overijssel sport te weinig’: Hoe zit het met Dalfsen?

Ruim driekwart van de inwoners van Overijssel doet minimaal 12 keer in het jaar aan sport. Dat blijkt uit onderzoek van Sportservice Overijssel. Directeur Hack Goetssch van Sportservice Overijssel vindt dat niet genoeg. “Onze norm is minimaal 1 x per week sporten en dat doet maar een dikke 60 procent.” Sportservice Overijssel is dan ook blij dat de provincie 2 miljoen heeft vrijgemaakt aan het stimuleren van sportdeelname voor de komende twee jaar.

Twee jaar geleden werd het onderzoek ook al gedaan in Overijssel, de sportdeelname van inwoners van Overijssel is in de afgelopen twee jaar nauwelijks gestegen.
Zo’n vijf procent van de inwoners van Overijssel doet helemaal niet aan sport. Van de inwoners van Overijssel heeft zo’n 44 procent overgewicht, 19 procent rookt en 81 procent drinkt wel eens alcohol. Op het gebied van sportdeelname lopen de gemeenten Dinkelland, Haaksbergen,Hellendoorn, en Oldenzaal voorop. De gemeenten Rijssen-Holten en Steenwijkerland blijken achter te lopen op het gebied van sport ten opzichte van de andere gemeenten. En hoe zit dat in Dalfsen? (ingezonden stuk)

Artikel delen: