Februari: Maand van het gebit voor uw hond of kat

Foto: Geert Bistervels

DALFSEN – De gehele maand februari staat in het teken van de gebitscontrole. En dat is niet voor niets, want vier van de vijf honden en twee van de drie katten ouder dan drie jaar, hebben gebitsaandoeningen. U herkent gebitsproblemen bij uw huisdier aan een bruine aanslag op de tanden, stinkende adem, rood tandvlees of zelfs slechter eten of minder knabbelen op botten of flostouwen.

Wij, Diergeneeskundig Centrum in Dalfsen, pleiten ervoor om gebitsproblemen zoveel mogelijk te voorkomen. Wanneer tandplaque op tijd wordt verwijderd, heeft het veel minder kans om zich te ontwikkelen naar tandsteen. Tandsteen is verkalkte tandplaque. Tandsteen drukt het gezonder tandvlees op en bevat veel bacteriën, wat weer tot ontsteking kan lijden. Hierdoor gaan elementen sneller loszitten en ontstaan er soms grote problemen zoals kieswortelontstekingen of zelfs kaakabcessen. Dus alle reden om dit grondig aan te pakken.

Daarom is het goed om het gebit van uw huisdier minstens eenmaal per jaar goed te laten inspecteren door een professional.

In de maand februari kunt u een afspraak maken voor een gratis consult met een van onze assistentes en wordt het gebit goed nagekeken. Tevens worden er nuttige tips gegeven om tandplaque te voorkomen en om het gebit van uw hond of kat zo optimaal mogelijk te houden, om problemen op latere leeftijd te voorkomen. Als het nodig zou zijn kunt u een vervolgafspraak maken bij de dierenarts om het gebit onder een roesje helemaal schoon te laten maken en te ontdoen van tandsteen. Eventuele losse elementen kunnen vaak beter worden getrokken.

Het gratis consult is uitsluitend bedoeld voor de gebitscontrole en hiervoor kunt u aan de balie een afspraak maken of telefonisch via 0529 435363. Wij hopen u hiermee extra van dienst te kunnen zijn in het belang van uw huisdier.

 

Artikel delen: