Brandweer krijgt nieuwe kleding

Alle korpsen in IJsselland krijgen nieuwe uitrukkleding. Dinsdagmorgen 12 februari zetten regionaal commandant Lieke Sievers en Tjeerd Sorgedrager van PWG Bedrijfsveilige Kleding BV uit Goes hun handtekeningen onder het contract. Dit gebeurde in bijzijn van de  korpscommandanten. De bluspakken zijn zandkleurig. Ze kwamen uit de testen naar voren als kwalitatief de beste en het meest veilig.

De gezamenlijke inkoop van uitrukkleding werd begeleid door een werkgroep met vertegenwoordigers uit verschillende korpsen. Zij waren ook bij de ondertekening aanwezig.

 

Bij de inventarisatie en het opstellen van een programma van eisen werden alle korpsen betrokken. Daarna startte de aanbestedingsprocedure. De uitrukkleding van leverancier PWG sloot het best aan bij de eisen en wensen van IJsselland.

De zandkleurige stof van de bluspakken is zeer sterk en biedt veel bescherming wat uiteraard van het grootste belang is voor de veiligheid. Naast een kwalitatieve (papieren) test, was er een uitgebreide praktijktest waar 24 brandweerlieden uit verschillende korpsen aan meededen. De striping op de pakken maakt gebruik van een extra verkeersvest in principe overbodig. 

Door de kleding gezamenlijk in te kopen werd kennis en ervaring gebundeld en is er eenheid gecreëerd in de regio. De IJssellandse korpsen krijgen een bluspak dat letterlijk en figuurlijk regionaal wordt gedragen.

Artikel delen: