Een wereldrondje in vogelvlucht

DALFSEN – Voor mijn modellenwerk ben ik regelmatig in het buitenland. Diverse culturen, gewoonten, normen en waarden. Ongeacht de verschillen blijft “schoonheid” in al haar vormen een belangrijk onderdeel van ons leven. De Griekse filosoof Socrates heeft een lange uitleg als het gaat over “schoonheid”. Hij beweerd dat verliefd worden fysiek is en dat we ons tot bepaalde mensen aangetrokken voelen door hun uiterlijke schoonheid.

Dit zou volgens hem geen echte liefde kunnen zijn. Natuurlijk kan dit daar wel aan vooraf gaan, maar schoonheid in alle opzichten heeft tijd nodig om te groeien en is meer dan alleen uiterlijke schoonheid. Uiteindelijk concludeert Socrates dat we niet enkel voor de schoonheid van het lichaam vallen, maar voor “beauty” in het algemeen. We zijn doorlopend op zoek naar schoonheid in al haar diverse vormen.

In de modellenwereld is aandacht voor de uiterlijke schoonheid een dagelijkse bezigheid. Waar in de wereld dan ook bij een casting, fotoshoot of show moet je goed voor de dag komen. En wat blijkt, ondanks de (culturele) verschillen staat gezond eten, voldoende nachtrust, bewegen en verzorging overal centraal. Ik zelf vind het belangrijk om mijn huid dagelijks te verzorgen met een goede crème. Crèmes op natuurlijke basis bevatten geen parabenen (mix van chemische stoffen) die gebruikt worden als conserveringsmiddelen in huidverzorgingsartikelen en minerale oliën. Het is goed om je huid soepel te houden. Dat voeding een belangrijke rol speelt bij de gezondheid en uiterlijke schoonheid is alom bekend. Ik ben geen beautyfreak, maar vind het wel belangrijk om in mijn dagelijkse leven gezond te eten en te drinken (natuurlijk niet altijd). Ik drink bijvoorbeeld veel groene thee en water. Ik eet bijna dagelijks tomaten met olijfolie. Volgens de Amerikaanse Dr. Oz en andere prominente doktoren zou deze voeding goed zijn tegen het huidverouderingsproces. Meer nog, het is een gezond en goedkoop alternatief voor dure crèmes en lotions. Rode tomaten (ja, gele zijn er ook) bevatten lycopeen (de roodkleurige voedingsstof) en is een belangrijk antioxidant voor het menselijk lichaam. Onderzoek heeft zelfs uitgewezen dat tomaten ook goed zijn ter bescherming van verschillende soorten kankers.

Uiteraard kunt u het gevoel van innerlijke en uiterlijke “schoonheid” ondersteunen met uw kledingkeuze. Draag kleding waarin u zich prettig voelt en pas de kleding aan de omstandigheden aan. Ook hiervoor geldt; kleding hoeft niet duur te zijn! Wilt u inspiratie opdoen, dan nodig ik u uit om te kijken op de site www.mydress.nl

Alles heeft zijn eigen schoonheid, maar niet iedereen ziet dit (Confucius).

Dalfsen, Gaby Kloekke
Mydress

Eerdere publicatie 2012 in fashionblad.

Artikel delen: