Behoorlijk brand in Steenwijk met de nodige gevolgen

Steenwijk – In een horecagelegenheid in het centrum van Steenwijk is vanmorgen brand ontstaan. Het gaat om een zeer grote brand. De hulpdiensten zijn bezig de brand en de effecten van de brand te bestrijden. Een groot deel van de winkels in Steenwijk in het centrum zijn gesloten en bewoners die niet in hun woning kunnen worden opgevangen in theater de Meenthe. Ook is er in een deel van Steenwijk geen elektriciteit.

De brand is rond 10.50 uur bij de hulpdiensten gemeld. De brandweer is direct met groot materieel uitgerukt. Waaronder de brandweer van Ommen en Zwolle en zelfs Deventer. Het pand ligt midden in het centrum en er ontstond direct hevige rookontwikkeling. De brandweer is nog steeds bezig met het bestrijden van de brand.

Bewoners in het centrum die niet terug kunnen naar hun woningen worden opgevangen in theater de Meenthe aan het Stationsplein 1.

16.10 uur: Op dit moment kan een deel van de bewoners/winkeliers wel weer terug naar hun woning/pand. Dit geldt niet voor de mensen aan de koningstraat en het Marktplein.

16.45 uur: brandweer geeft het sein brandmeester en blijft nablussen. Er zijn nog steeds problemen met de elektriciteit. 

18.30 uur: Op dit moment kunnen de bewoners van 34 woningen nog niet terug naar huis. Een deel van hen verblijft in de gemeentelijke opvang De Meenthe, waar de burgemeester hen regelmatig op de hoogte houdt van de laatste ontwikkelingen. Vermoedelijk zit een deel van Steenwijk tot zeker morgen vroeg zonder stroom.

Er is een gemeentelijk informatiepunt ingesteld. Informatie is te vinden op de site van de gemeente Steenwijkerland.

Artikel delen: