Goed nieuws en tips over inbraken

DALFSEN – Naar aanleiding van de tweet en berichtgeving op deze site over de inbraak in Dalfsen gisteren, weet Theo Habers te melden dat er belangrijke tips/foto’s ontvangen zijn van de verdachte!

Nu is het mooi dat er achteraf info binnen komt, maar voorkomen is beter dan genezen. Jan Uitslag van het CDA liet maandagavond tijdens de raadsvergadering al opmerken dat hier meer aan gedaan moet worden. Hij wil inzetten op de burgerparticipatie. Los van preventieve maatregelen zoals het sluiten van ramen als je de woning verlaat, moeten de bewoners van de wijken veel waakzamer zijn. Hier wil Jan de komende tijd op inspelen met eventuele nieuwe projecten en voorlichting. Hier komt dus vast een vervolg op!

Iedereen kan heel simpel nu al helpen om de wijk veiliger te maken door het volgende te doen:

– Ziet u een auto welke zich verdacht ophoudt of rond rijdt waarvan u wel zeker weet dat deze niet in de straat thuis hoort? Noteer het kenteken en merk + kleur van de auto, of maak een foto. Mocht er in de komende tijd daarop toch een inbraak plaats vinden, geef deze gegevens dan door aan de Politie.

– Treft u een verdachte situatie aan, bijvoorbeeld mensen die zich in de brandgangen al speurend ophouden, bel dan direct 112! Probeer een zo duidelijk mogelijk signalement te geven, denk hierbij aan zaken welke opvallen aan de kleding. De Politie rijd liever een aantal keer voor niets, dan dat u de verdachte situatie opmerkt, er niets mee doet en er achteraf weer ingebroken blijkt te zijn!

Artikel delen: