Damitobeurs is open!

Om half 2 neemt voorzitter Wim Dankelman buiten het woord. ‘We doen het allemaal voor de Imminkhoeve’, aldus Wim. Het bestuur zet zich daarom ook volledig belangeloos in om de Damitobeurs te organiseren.

Het bestuur en de vrijwilligers werken goed samen. Wim is daarom ook trots op de vrijwilligers. Maar zonder ondernemers geen beurs! Door de crisis waren de ondernemers uit Dalfsen aan het begin terughoudend. Uiteindelijk kwamen er ruim voldoende aanmeldingen binnen en was het op het eind alsnog puzzelen om de ruimte in te delen.

Het thema is: Het goede blijft! Juist in de crisis een mooie uitspraak. De ondernemers doen allemaal hun uiterste best om ook in deze tijden te overleven. Wim weet nog te vertellen dat er 60 jaar geleden een Noot in het bestuur zat en dat er toen tijdens de opening een jongen de schaar niet wou afgeven aan de burgemeester, daarom geeft hij de schaar dit jaar maar zelf!

 

Er zijn vele mensen die vrijkaartjes hebben gekregen, maar de opbrengst gaat naar een goed doel. Wim Dankelman en Han Noten gaan daarom hun vrijkaartje niet gebruiken en gewoon een kaartje -voor slechts €5- kopen. Hij hoopt dat vele zijn voorbeeld volgen.

Wim sluit af met de spreuk van 60 jaar geleden: Koopt in den vreemde niet wat uw eigen plaats u bied!

Han Noten waardeert de inzet van de vrijwilligers enorm! Zojuist was hij al over de beurs heen gelopen voordat hij begon aan het openingspraatje. Wat hem opvalt is de kwaliteit van de stands. Het goede blijft, niet alleen in de producten en dienstverlening, maar ook in de omgang tussen de ondernemers. Dat kenmerkt Dalfsen.

Als afsluiter zegt Han Noten: ‘Behouden vaart, we hebben u nodig!’

Meer foto’s volgen van HG vandaag.

Stand 75 waar vanuit we live verslag doen over alle bijzonderheden tijdens de beurs.

Artikel delen: