Fair Play scoort tijdens het DC Consult schoolhandbaltoernooi

DALFSEN – Sportief spel, dat stond woensdag 6 maart j.l. centraal tijdens het schoolhandbaltoernooi in de Trefkoele.  En dat was te zien; kinderen schudden hun tegenstander en scheidsrechter de hand, gaven elkaar complimenten en hielpen een gevallen speler netjes overeind.

In samenwerking met de gemeente Dalfsen heeft de schoolhandbalcommissie Fair Play geïntroduceerd tijdens het handbaltoernooi. Een week voor het toernooi heeft combinatiefunctionaris William van Lenthe met twee stagiaires sportmanagement een bezoek gebracht aan alle basisscholen in Dalfsen om een presentatie over Fair Play te geven. ‘Wij vinden het belangrijk om aandacht te besteden aan sportief spel, zeker na de bekende incidenten zoals de dood van de grensrechter in Almere’. Tijdens het toernooi hielden de scheidsrechters Fair Play scores bij van de deelnemende teams. De Fair Play scores waren live te zien op een groot scherm. Na een spannende strijd tussen De Spiegel en De Polhaar, waren meiden 1 van De Polhaar de terechte winnaars van de Fair Play prijs. Zij mochten de trofee en een cheque t.w.v. €50-, in ontvangst nemen. Van de cheque kan het team sport- en spelmateriaal uitzoeken voor op het schoolplein bij schoen- en sportmode Dwars.  De winnaars in de Championspoules waren zowel bij de meisjes als de jongens de Carrousel. Zij zullen Dalfsen vertegenwoordigen bij de regionale kampioenschappen die op 15 mei in Zutphen worden gehouden. De eerste plekken in de Challengerpoules waren voor Carrousel meisjes 2, De Uitleg gemengd 1 en De Spiegel jongens 2.
De schoolhandbalcommissie had niet gedacht dat de Fair Play implementatie zo’n groot succes zou worden; ‘prachtig om de kinderen op zo’n sportieve manier te zien handballen, wij gaan dit zeker voortzetten de komende jaren.’

Artikel delen: