Imabo Schippers groeit als de klippen tegen de economie in!

DALFSEN –  Vandaag maar eens op de koffie bij Richard Schippers, eigenaar van bouwmaterialenhandel Imabo Schippers, hij heeft daar op 19 en 20 april een grootse opening van zijn vernieuwde en uitgebreid bedrijfspand aan de Vesting 32 in Dalfsen. Tijd voor een praatje met deze plaatselijke ondernemer die in een zware economie investeert in zijn bedrijf.

 

Leest u de financiële berichten wel? Is de eerste vraag die we stellen aan Richard Schippers, “Natuurlijk ook ik zie dat de bouweconomie gedurende deze lange crisis meer dan gemiddeld wordt getroffen. Aannemers die het moeilijk hebben, bouwgrond die niet ontwikkelt wordt vanwege gebrek aan kopers en verbouwingen die uitgesteld worden. Maar een crisis geeft ook kansen. Ik zit samen met mijn mannen dicht op markt. Sta zelf achter de balie en help met inladen van de bussen en aanhangers. Klanten waarderen dit. Waar grote concurrenten bezuinigen, geen aandacht meer kunnen besteden aan de klant of het centraal vanuit de Randstad alles willen organiseren, blijven wij met ons team met beide benen op de grond staan en proberen wij gestaag verder te werken aan een one stop shopping ( olles bie me kare)paradijs voor de bouwer.”
Waarom dan nu in deze tijd een dergelijk grote uitbreiding, kunt u het geld niet beter bewaren? “Juist in deze tijd investeren geeft vertrouwen aan de klant, het is nu ook beter betaalbaar. En eerlijk gezegd groeien wij doordat onze klanten het best heel goed doen en komen er ook steeds nieuwe bij. We hebben de ruimte heel hard nodig om aan hun vraag te voldoen. We krijgen dus meer bouwmaterialen op voorraad en gaan ook uitbreiden met tegels, hout, werkkleding en sanitair!”
10 jaar geleden bent u in Dalfsen gestart toch, waarom hier? “ Ik woon hier dat is heel handig, maar er is hier ook een goede regionale markt met betrouwbare vakmensen. Tevens komt er veel koopkracht vanuit omliggende dorpen en steden. Dat veel aannemers juist met lokale partners zaken willen doen en een servicepunt in de buurt willen hebben is allemaal in ons voordeel.
Mogen alleen aannemers bij u kopen? Nee, iedereen, graag zelfs. “Veel van onze klanten zijn bouwprofessionals zoals wij het noemen. Vakmensen die dagelijks bouwen en verbouwen en daar de juiste materialen en kennis bij zoeken. Maar ook steeds meer zelfverzekerde doe-het-zelvers komen bij ons. Juist voor de betere producten en het advies. Zelf een uitbouw maken, isoleren en een dakraam plaatsen kan best, wij leveren de goede materialen en het advies. Zeker als klanten meer nodig hebben is onze nieuwe drive-in handig, want de auto met aanhanger kan geparkeerd worden naast de benodigde materialen. Wij helpen wel met inladen. En hebben de mensen veel producten of een kleine auto dan bezorgen we het.” Willy, zullen voor we verder ptaten even een kop koffie nemen? Goed idee Richard. Dan praten we zo verder. Zo, ook nog een dikke vulkoek erbij, zo redt het de terugreis straks wel op mien fietsie.
Na de 2e kop: Gaat jullie lokale betrokkenheid verder dan het leveren van bouwmaterialen? Ja, lokaal ondernemen betekent voor mij ook lokale betrokkenheid. Naast de stage- en re-integratieplaatsen die we bieden, creëren we lokale werkgelegenheid gewoon zonder subsidie. En natuurlijk sponsoren we in ons dorp de nodige activiteiten.
Leuk! Wat vind je nu nog leuk aan deze toch wel heel negatieve branche? “Ja, als je het zo ziet, het is gewoon vroeg uit je bed en lekker hard werken elke dag weer, maar het is wel genieten van de dagelijks leuke voorkomende onderwerpen. Ik heb heerlijke medewerkers lekker recht door zee, helder en ondeugend op zijn tijd, ook onze klanten zijn een beetje zo, allemaal echt en puur, en als welk project dan ook lekker loopt geniet ik daar heel erg van. Want gein hoort erbij!  Ook krijgen we regelmatig traktaties van onze klanten. We hebben haast vaker pauze met gebak als zonder.(Jammer dat je niet wist dat ik kwam, maar de vulkoek was ook lekker hoor!) Dat komt puur omdat we de klanten altijd aardig behandelen. Dus nieuwe klanten kunnen bij voorbaat al gebak meebrengen? Nu moet het niet gekker maken als dat het al is Willy, we moeten niet overdrijven.
Nog wat te melden? “Ja, ik wil alle klanten bedanken voor het vertrouwen de laatste 10 jaar en iedereen uit te nodigen voor onze open dag van 19 en 20 april. Het thema is ‘pimp je huis’ (Ik dacht even: Pimpel in je huis Red.)met leuke activiteiten voor het hele gezin en de vakman. Hier kunt u inspiratie op doen voor uw project, iedereen is dan natuurlijk ook welkom om eens te komen kijken onder het genot van een hapje en drankje.”

 

Artikel delen: