Damesteam Flash verliest van koploper Smash Beilen

NIEUWLEUSEN – Op vrijdagavond 5 april gingen de dames van Flash Nieuwleusen naar Beilen om voor de tweede keer deze competitie tegen de koploper Smash Beilen te spelen. Twee weken eerder, op zaterdag 23 maart, speelden de dames een thuiswedstrijd tegen deze ploeg. Deze wedstrijd werd in sporthal de Schakel op centercourt gespeeld en werd na een spannende wedstrijd helaas verloren met 2-3.  Om nog kans te maken op het  kampioenschap van de promotieklasse B moest Flash D1 met 4-0 winnen van Smash Beilen om zo met één punt verschil de koploperspositie over te nemen.

De eerste set kregen de dames het gelijk al moeilijk. Serverend kwamen de dames van Flash er niet door heen. Door de sterke servicepass van Smash Beilen kon Smash het gemakkelijk afmaken. In het midden van de set werden er drie speelsters gewisseld. Flash Nieuwleusen kwam weer wat beter op gang en het verschil werd kleiner. Helaas was dit niet voldoende en kwamen de dames uit Beilen op een voorsprong van 1-0. De set werd verloren met 16-25.

In de tweede set begon Flash Nieuwleusen met de basisopstelling uit de eerste set. De tweede set begonnen de dames sterker. Aanvallend werd er meer gescoord en het ging gelijk op. Helaas was dit niet voldoende en verloor Flash D1 de tweede set met 19-25. Inmiddels stonden de dames achter met 2-0. Er moest nu heel wat gebeuren om de wedstrijd nog met winst af te sluiten.  In derde set werden er veel passfouten gemaakt, waardoor Flash het moeilijk kreeg om het af te maken. Mede door een lange servicereeks van Smash Beilen, liep Smash uit en zo ging ook set nummer drie naar Smash.

De vierde set begon Flash sterk en kwam al snel op een voorsprong van 11-5. Door een aantal persoonlijke fouten en een sterk Smash Beilen stond het al snel weer gelijk. De dames van Smash kwamen weer gevaarlijk dichtbij en zo ging ook de vierde set met 20-25 naar Smash Beilen. Met 9 punten voorsprong, heeft Smash D1 nog één punt nodig om kampioen te worden van promotieklasse B.

Flash Nieuwleusen D1 eindigt hiermee op de tweede plaats in de promotieklasse B. Er is nog steeds kans op promotie naar de derde divisie. Op 11 mei a.s. spelen de dames de P/D-wedstrijd. De tegenstander hiervan is nog onbekend. Als laatste, maar zeker niet onbelangrijk: een bedankje voor alle supporters uit Nieuwleusen die ons hebben aangemoedigd!Zaterdag 13 april om 19.00 speelt Flash Nieuwleusen D1 een uitwedstrijd tegen de nummer drie uit de competitie, Sleen D1.

Artikel delen: